Zelf granola maken

Door
op om 15:06
Score: 100% met 12 stemmen - stem ook!
Zelf granola maken is veel makkelijker dan dat de meeste mensen weten. Daarom is het zeker een aanrader om dit zelf een keer te proberen. Het is niet alleen lekker, maar vaak ook een stuk gezonder. Zo weet je namelijk precies wat er in de zelf gemaakte granola zit. Hier zit heel wat minder suiker in dan wanneer je het in de winkel koopt.

Hoe maak je zelf granola?

Natuurlijk is granola maken niet alleen gezond, maar ook vrij eenvoudig. Je hebt de meeste dingen vaak al in huis. Verder is het gewoon weg simpel, want je kan het gewoon in de oven maken. Je hebt er geen speciale dingen voor nodig. Binnen een half uurtje zet je de granola in de oven en dan laat je dit een halfuurtje staan. Je hebt dan voor 15 keer en heerlijk ontbijt. 

Weet je wat het fijne aan dit recept is? Je kunt deze granola maar liefst voor 2 weken bewaren. Je hoeft dus zeker niet iedere dag dit recept te maken. Eens in de twee weken kun je dan zelf dit recept maken. Zo heb je op die manier altijd een overheerlijk vers ontbijt. Wie wil dit nou niet? 

Dit recept is vega, maar we gebruiken wel honing. Het recept is dus niet vegan. Wil je het recept vegan maken? Dan moet je de honing vervangen. Dan weet je zeker dat het recept vegan is. Op die manier kan iedereen van dit heerlijke ontbijt smullen. Ook kinderen vinden het leuk om hun ontbijt een keer zelf te kunnen maken. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 300 g havermout
  • 55 g geraspte kokos
  • 100 g ongebrande hazelnoten
  • 100 g pompoenpitten
  • 100 g gedroogde cranberry's
  • 6 el honing
  • 6 el zonnebloemolie 

Recept

  1. We beginnen met het voorverwarmen van de oven. Dit doen we op 170 graden. Op die manier wordt de granola mooi gaar
  2. Hak nu de hazelnoten fijn en meng dit met de honing. Voeg daarna de havermout, olie en kokos toe.
  3. Heb je dit toegevoegd? Roer het dan allemaal goed door elkaar. Het moet echt goed samen komen
  4. Bedek de bakplaat met bakpapier. Strooi hier het mengsel over uit. Zorg ervoor dat ales zo goed mogelijk is verdeeld over de volledige bakplaat heen
  5. Nu ga je de granola voor 30 min roosteren. Het is de bedoeling dat je om de 10 min even gaat kijken. Schep de granola tussen door dus minimaal 2 keer om. Zo wordt beide kanten van de granola geroosterd 
  6. Haal nu de bakplaat weer uit de oven en zet dit op het aanrecht om af te koelen. Hier hoef je verder niets voor te doen
  7. Is het afgekoeld? Voeg dan nu de pitten en berry's toe. Zo zorg je ervoor dat de granola helemaal compleet is
  8. Nu kun je de granola in de kwark of yoghurt doen. Je kunt het eenvoudig bewaren in een pot of in een afgesloten zakje 
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.