Kip tosti

Door
op
Score: 100% met 18 stemmen - stem ook!
Lunchen is soms best wel lastig. Hoe kies je iedere dag wat je gaat eten in de middag? Gelukkig gaat dit recept je daarbij helpen. Wanneer je deze kip tosti eenmaal geproefd hebt, wil je de komende tijd geen andere lunch meer eten. Het is daarom zeker een aanrader om deze tosti een keer uit te proberen. Binnen een kwartiertje is hij al klaar. 

Hoe maak je een kip tosti?

Een kip tosti maak je op een vrij eenvoudige manier. Zolang je een tosti-ijzer in huis hebt, ben je binnen een kwartiertje klaar. De meeste mensen hebben gelukkig wel een ijzer in huis. Verder heb je de ingrediĆ«nten nodig en dat is het. Dit recept is niet alleen erg makkelijk om te maken, maar ook nog een super lekker. Daarom is het zeker goed om dit recept eens te proeven. 

Wij gebruiken in dit recept wit brood, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een ander soort brood te gebruiken. Zo wordt casino brood veel gebruikt voor tosti's. Persoonlijk vind ik het gewoon weg makkelijk om het brood te gebruiken wat ik in huis heb. Zo hoef ik niet eerst naar de winkel wanneer ik deze tosti wil maken.

In dit recept gebruik ik ook 30+ kaas, maar je kunt ook normale kaas gebruiken. Dit maakt voor de smaak niet heel veel verschil. Daarom is het goed om te kijken welke smaken jezelf lekker vindt. Over het algemeen kun je alles op een tosti lekker en het wordt toch wel lekker!

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

 • 8  sneetjes brood 
 • 300 g kipfilet
 • 200 g jonge 30+ kaas
 • 100 g ham
 • Sweet chilli saus 

Recept

 1. Snij de kipfilet in kleine stukjes en bak het dan gaar in een pan. Zorg ervoor dat je er wat zout en peper overheen doet
 2. Smeer ondertussen elk sneetje brood in met saus en beleg 4 sneetjes brood met kaas en ham
 3. Haal de kip uit de pan en verdeel het over de 4 broodjes. Sluit de broodjes weer met een ander broodje
 4. Leg een broodje in het tosti-ijzer en laat hem zo bruin worden als jezelf wil
 5. Haal het broodje weer uit het ijzer en snij hem door midden. Serveer het broodje met saus naar keuze
 6. Herhaal dit proces met de andere 3 broodjes, zodat je allemaal een heerlijk broodje hebt 
 7. Nu kun je allemaal genieten van je overheerlijke kip tosti!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.