Munt aardbeien waterijsjes

Door
op om 7:39
Score: 100% met 21 stemmen - stem ook!
Het is volop lente en de zomer komt er weer bijna aan. Dit betekent dat het ijs seizoen weer begonnen is. We kunnen allemaal gaan genieten van roomijs, sorbetijs en van waterijs. Waterijsjes zijn toch zeer zeker mijn favoriet. Dit is precies de reden waarom ik graag dit recept met jullie deel. Deze munt aardbeien waterijsjes zijn overheerlijk. En er zit ook maar 10 kcal in per ijsje. Hoe ideaal is dat!

Hoe maak je munt aardbeien waterijsjes?

Munt aardbeien waterijsjes maak je al binnen 10 minuten. Het is wel goed om te weten dat de ijsjes minimaal 4 uur tot een volledige nacht in de vriezer moeten staan. Het is daarom goed om hier rekening mee te houden als je zin hebt in een ijsje. Natuurlijk kun je de ijsjes ook in grote hoeveelheden maken, zodat je de komende tijd een goede voorraad aan ijsjes hebt. Zo hoef je daar niet meer naar om te kijken. 

Deze ijsjes maken we met aardbeien en munt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een ander soort fruit te gebruiken. Zo heb ik deze ijsjes een keer gemaakt met kers. Dit was ook een groot succes. Over het algemeen weet ik dat de meeste mensen van aardbeien houden, daarom deel ik dit recept met aardbeien. Je kunt het recept natuurlijk naar wens aanpassen.

Het is goed om voor het recept lekker zoete aardbeien te gebruiken, zodat je ijsjes zoet worden. Ook de kersen kun je het beste erg zoet hebben als je voor kers kiest. Als je niet zo van zoet houdt, maakt het in dit geval niet uit. Je kunt de kersen en aardbeien uiteraard vooraf proeven, zodat je zeker weet dat ze goed zoet zijn. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

 • 200 g aardbeien
 • 16 blaadjes munt
 • 1 limoen
 • 4 el fruitsiroop aardbei
 • 300 ml water

Recept

 1. Begin met het uit persen van de limoen. Door de limoen eerst heen en weer te rollen, komt er meer sap uit. Zo heb je meer limoen om over de ijsjes heen te verdelen
 2. Snij nu de aardbeien in plakjes, zodat je ze mooi in de ijsvormpjes kunt leggen. De plakjes moeten dus niet te dik zijn, maar ook niet te dun. 
 3. Nu kun je ook de blaadjes van het munt verdelen over de ijsvormpjes. Zo heb je de aardbeien en het munt al op zijn plek liggen
 4. Meng dan nu het siroop met het water en 1 el limoensap. Dit doe je als je 8 ijsjes maakt. Schenk dit op een eenvoudige manier in de vormpjes en steek dan de stokjes erin
 5. Zet de ijsjes voor minimaal 4 uur in de vriezer. Het liefst laat je ze een hele nacht staan, zodat je zeker weet dat ze goed bevroren zijn. 
 6. Nu kun je genieten van je heerlijke munt aardbeien ijsjes!

Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.