Gekarameliseerde aardbeien

Door
op om 10:54
Score: 100% met 14 stemmen - stem ook!
Fruit is op zich al erg lekker, natuurlijk kan je het nog lekkerder maken. Zo zijn gekarameliseerde aardbeien hier een goed voorbeeld voor. Je maakt ze al binnen een kwartiertje, waardoor je zeker weet dat je er heerlijk van kunt genieten. Je hebt er alleen maar een pan en wat water voor nodig. Je maakt ze dus ook nog eens op een makkelijke manier!

Hoe maak je gekarameliseerde aardbeien?

Voor gekarameliseerde aardbeien heb je maar vrij weinig nodig. Heb je aardbeien, maizena en suiker in huis? Dan heb je eigenlijk alle ingrediënten al. Meer heb je er niet voor nodig! Hierdoor is het recept niet al te duur en heb je binnen no-time ene heerlijke snack op tafel staan. Je hoeft namelijk niet uren te wachten op dit recept. Binnen een paar minuten kun je de aardbeien al eten. 

Natuurlijk kun je gekarameliseerde aardbeien maken, maar je kan dit ook met andere fruitsoorten doen. Zo kan dit met druiven of met appels. Over het algemeen vind je vaak gekarameliseerde appels. Het ligt er maar net aan welk fruit je lekker vindt. Per persoon kan het namelijk verschillen welk fruit je graag eten. Dit fruit kun je dan gebruiken om een heerlijk gekarameliseerde snack van te maken. 

Het is altijd goed om vooraf het fruit eerst te wassen. Zo voorkom je dat je een vreemde smaak overhoud aan de aardbeien of ander soort fruit. Het beste is om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Persoonlijk was ik mijn fruit altijd voordat ik het eet, waardoor ik hier eigenlijk niet meer aan hoef te denken. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • Suiker
  • 1 bak aardbeien
  • Maïssiroop
  • Water

Recept

  1. Begin met het wassen van de aardbeien. Dep ze daarna weer goed droog. Als het niet droog is, kan de siroop zich niet hechten aan het fruit
  2. Pak een pan en meng hier de suiker, het water en de glucosestroop. Zet nu het gasfornuis aan en laat het goedje even warm worden. Het moet even koken zonder te koken
  3.  Nu kun je de spiesjes gaan maken. Steek de stokjes door de aardbeien heen. Ongeveer 3 of 4 aardbeien op één stokje is vaak genoeg
  4. Zorg er nu voor het siroop gaat koken. Dit moet niet warmer worden dan 150 graden. Je moet absoluut niet roeren! Leg die lepel dus weg 
  5. Zodra je de harde kraak van het koken hebt bereikt, is het van belang dat je direct het fruit gaat coaten. Dit kun je gewoon met een lepel doen. Schep de siroop over het fruit heen en beweeg het fruit heen en weer
  6. Dit proces herhaal je met alle spiesjes, totdat je suikersiroop op is of totdat je fruit op is
  7. Dit fruit kun je op een bakplaat leggen en laat het even rusten. Het beste is om het 2 tot 3 minuten te laten rusten voordat je weer aan het fruit zit
  8. Haal het fruit nu van de bakplaat af en je kunt de heerlijke spiesjes eten! Je kunt verschillende soorten fruit gebruiken en deze met elkaar combineren
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.