Broodje kroket
Door
Jessy
op
om 8:20
Score:
100%
met 76 stemmen
- stem ook!
Een standaard broodje met hagelslag is voor ons Nederlands erg normaal. Nu kan het zijn dat je voor de lunch weleens zin hebt in een ander soort broodje. Een broodje kroket is dan een ideaal idee. Je kunt het binnen een halfuurtje op tafel zetten en je kunt gewoon de spullen uit je keukenkast gebruiken. Op die manier heb je binnen no-time een overheerlijke lunch in elkaar gezet.
Hoe maak je een broodje kroket?
Een broodje kroket is absoluut niet moeilijk om te maken. In totaal heb je maar vijf ingrediƫnten nodig om een overheerlijke lunch op tafel te zetten. Voor dit recept gebruiken we ook rode ui, maar dit is niet iets wat je per se hoeft te gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om ui weg te laten. Op die manier is het broodje wat meer geschikt voor mensen die niet zo van ui houden.
Verder is een kroket in dit geval van vlees gemaakt. Je kunt natuurlijk een vega kroket kopen, zodat je geen vlees hoeft te eten. Op die manier weet je zeker dat je het recept met iedereen kunt delen. In de winkel zijn tegenwoordig allerlei vleesvervangers te vinden, waardoor je niet per se vlees hoeft te eten. Daarom is het zeker een idee om hier naar te kijken. Dan kun je het recept toch nog maken, zonder dat je vlees nodig hebt.
Verder gebruiken we mosterd, maar mosterd is te vervangen door mayonaise. Trufelmayo is een goede optie als je er toch een andere smaak aan wilt hebben zitten. Op die manier heeft het toch een wat uniekere smaak dan wanneer je alleen maar kiest voor mayonaise. Dit ligt natuurlijk per persoon verschillend wat je lekker vindt.
Verder is een kroket in dit geval van vlees gemaakt. Je kunt natuurlijk een vega kroket kopen, zodat je geen vlees hoeft te eten. Op die manier weet je zeker dat je het recept met iedereen kunt delen. In de winkel zijn tegenwoordig allerlei vleesvervangers te vinden, waardoor je niet per se vlees hoeft te eten. Daarom is het zeker een idee om hier naar te kijken. Dan kun je het recept toch nog maken, zonder dat je vlees nodig hebt.
Verder gebruiken we mosterd, maar mosterd is te vervangen door mayonaise. Trufelmayo is een goede optie als je er toch een andere smaak aan wilt hebben zitten. Op die manier heeft het toch een wat uniekere smaak dan wanneer je alleen maar kiest voor mayonaise. Dit ligt natuurlijk per persoon verschillend wat je lekker vindt.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 4 airfryer kroketten
- 4 hamburger broodjes of witte puntjes
- Rucola
- Rode ui
- Mosterd
Recept
- Begin met het voorverwarmen van de airfryer. Op de verpakking van de kroketten staat op hoeveel graden de kroketten erin moeten. In mijn geval was dit 200 graden
- Snij ondertussen de broodjes alvast open en besmeer ze alvast met wat mosterd. Persoonlijk gebruik ik een behoorlijk dikke laag mosterd, maar een dun laagje is ook voldoende
- Is dit airfryer klaar met voorverwarmen? Dan kun je de kroketten erin doen. Over het algemeen moeten kroketten er voor 8 tot 10 minuten in. Daarna zijn ze goed gaar
- Leg ondertussen vast wat rucola op het broodje. Ik hou ongeveer een half handje per broodje aan
- Snij dan ui in dunne ringen. Daarna verdeel je ook de ringen over de vier broodjes heen
- Zodra de kroketten klaar zijn, haal je ze uit de airfryer. Leg ze op de broodjes en doe eventueel nog wat extra mosterd boven op de kroketten
- Nu kun je ze serveren! Let wel op, laat de kroketten wel even afkoelen. Ze zijn namelijk altijd erg warm van binnen!