Aardbeien met chocolade

Door
op om 7:28
Score: 100% met 10 stemmen - stem ook!
Er zijn allerlei overheerlijke recepten waar je uit kunt kiezen. Ik ben echt dol op fruit, waardoor er heel wat recepten met fruit zijn. Dit recept is met fruit en chocolade, meer heb je er gewoon weg niet voor nodig. Hoe ideaal is dat? Het is een goedkoop en eenvoudig recept: aardbeien met chocolade. Wie houdt er nu niet van overheerlijke aardbeien met wat chocolade? 

Hoe maak je aardbeien met chocolade?

Aardbeien met chocolade maak je erg eenvoudig door de chocolade te smelten en daarna heb je nog maar een paar stappen nodig om de aardbeien klaar te maken. Het voordeel van dit recept is het feit dat je er maar twee producten voor nodig hebt. Je kunt de chocolade gewoon naar wens kiezen, dus daarom staat er gewoon chocolade in het recept. Ik gebruik vaak melk, maar met witte chocolade zijn de aardbeien ook erg lekker. 

Ben je toch niet zo'n fan van wit of melk? Dan kies je natuurlijk gewoon voor puur. Dit maakt allemaal voor het recept niet uit. Je kunt ook verschillende lagen aan chocolade over elkaar heen doen. Dit recept is juist bedoeld om lekker simpel te blijven, zodat je eerst de techniek goed onder de knie krijgt. Dit is altijd wat makkelijker dan direct allemaal extra stappen toevoegen. 

Mijn advies is wel om aardbeien te kopen die echt vers zijn. Ze moeten niet te zacht zijn, omdat het dan niet zo'n lekker effect heeft. Daarom is het zeker te adviseren om de aardbeien op dezelfde dag te kopen wanneer je ze wilt gaan maken. Zo zijn de aardbeien met chocolade vers en kun je er toch net wat meer van genieten dan wanneer je ze al een paar dagen hebt laten staan. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 200 g chocolade
  • 250 g aardbeien 

Recept

  1. Breek de chocoladereep is stukjes. Dit kun je het beste iets kleiner maken dan de stukjes die je al in een chocoladereep hebt zitten. Op die manier smelt het allemaal net wat sneller
  2. Pak een hittebestendige kom en doe alle chocolade hier in. Doe dat kokend water in een steelpan en zet de kom boven dit water. Let op! De kom moet het wat niet raken
  3. Je gaat u de chocolade au-bain marie smelten. Zorg ervoor dat de chocolade echt volledig gesmolten is
  4. Leg een vel bakpapier opeen bord, zodat je hier eenvoudig de aardbeien op kunt leggen wanneer je ze zo gedipt hebt
  5. Pak een aardbei vast bij het kroontje en dip het in de gesmolten chocolade. Doe dit met een ronddraaiende beweging, waardoor de hele aardbei onder de chocolade zit. Leg hem dan op het bakpapier om af te koelen
  6. Herhaal dit proces met alle aardbeien en zet ze dan even voor 20 min in de koelkast. Op die manier kan de chocolade goed hard worden
  7. Na 20 minuten kun je de aardbeien met chocolade serveren en kun je ze met iedereen delen of allemaal zelf op eten!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Duizenden mensen zoals jij genieten al van onze gratis recepten

Maak een account