Bitterkoekjes

Door
op om 7:33
Score: 100% met 58 stemmen - stem ook!
Koekjes zijn voor vele mensen een favoriete snack. Je kunt ze groot, klein, zoet of lekker zout maken. Het ligt er maar net aan waar je van houdt. Daarom is het altijd leuk om weer een nieuw recept uit te proberen. Een leuk recept om uit te proberen is het recept voor bitterkoekjes. Deze koekjes vindt niet iedereen lekker, maar als je ze goed maakt, kun je er zeker van smullen. 

Hoe maak je bitterkoekjes?

Bitterkoekjes zijn er simpel om te maken. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig, waardoor het recept vrij goedkoop is. De meeste dingen heb je ook al in huis, waardoor je misschien niet naar de winkel toe hoeft. Dit is ideaal als je iemand bent die gewoon met wat dingen in huis een lekker koekje wilt gaan bakken. De koekjes zijn ook al klaar binnen 20 minuten, waardoor je er snel van kunt smullen. 

De bitterkoekjes maak je met amandelmeel, waardoor het een glutenvrij recept is. Vertrouw je dit meel toch niet helemaal? Dan kun je altijd nog glutenvrij amandelmeel halen. Op die manier weet je zeker dat je er geen gluten in hebt zitten. Zo kan iedereen genieten van deze koekjes. De koekjes kun je altijd nog lekkerder maken door er wat chocolade overheen te spuiten. 

Verder zijn dit koekjes die niet al te hoog in calorieën zijn. Dit is voor een hoop mensen ook een groot voordeel. 1 koekje bevat ongeveer 65 kcal. Hierdoor zijn ze ook prima te eten wanneer iets minder calorieën op een dag zou willen eten. Kortom, de koekjes zijn voor iedereen ideaal om eens uit te proberen!

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 200 g amandelmeel
  • 150 g poedersuiker
  • 1 tl amandelaroma
  • 2 eieren 

Recept

  1. We beginnen met het voorverwarmen van de oven. Dit doen we op 180 graden, zodat je koekjes goed gaar worden
  2. Spilt nu de eieren en zorg ervoor dat je het eiwit bewaart. Het eigeel wordt in dit recept niet gebruikt
  3. Pak dan het amandelmeel en de eiwitten, doe dit in een grote kom
  4. Voeg dan het amandelaroma en de poedersuiker toe, zodat je alles goed met elkaar kunt gaan mengen
  5. Heb je alles goed door elkaar gemengd? Doe het dan allemaal in een spuitzak. Bekleed daarna de bakplaat met bakpapier
  6. Spuit 30 toefjes op de bakplaat. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, anders voegen de koekjes zich samen
  7. Maak dan je vinger een beetje nat, zodat je het puntje van de koekjes in kunt drukken. Anders krijg je echt een toefje als koekje
  8. Zet de bitterkoekjes in het midden van de oven voor ongeveer 10 to 12 minuten
  9. Haal de koekjes weer uit de oven en laat ze even afkoelen. Nu kun je de koekjes opeten!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Linzensoep

Linzensoep

100% 25 min 11 Ingrediënten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.