Broccolisoep met zalm

Door
op om 9:27
Score: 100% met 9 stemmen - stem ook!
Er zijn allerlei soepen waar je uit kunt kiezen. Een soepje is altijd een goede keuze als het warm is, maar ook als het koud is. Deze broccolisoep met zalm ligt licht op je maag, maar je zit er wel vol van. Dit is ideaal als je van dit soort soepjes houdt. De soep is heerlijk en je kunt er eenvoudig vier personen van laten eten. Zo kan iedereen mee genieten van je lekkere soep. 

Hoe maak je broccolisoep met zalm?

De broccolisoep met zalm maak je al binnen een halfuurtje. Je hebt er dus helemaal niet zolang de tijd voor nodig. Hierdoor kun je dit op een normale doordeweekse dag maken, zonder dat het je te veel tijd kost. Uiteraard kun je de zalm eventueel weg laten als je niet zo'n zalm fan bent. Persoonlijk vind ik het wel echt van toegevoegde waarde om er zalm in te hebben. Op die manier vult de soep toch net wat meer dan zonder de zalm. 

Deze groene soep is ideaal te eten met een stokbroodje. Ik zelf vind het lekker om de soep met een stokbroodje en wat kruidenboter te eten. Ook is de soep prima te eten zonder het brood, maar hier moet je zelf maar even naar kijken. De soep is snel klaar, waardoor het ook een prima manier is om te meal preppen. Dan heb je de komende dagen al eten in huis, zonder dat je er nog extra werk voor moet doen. 

Het is een soepje dat je makkelijk kunt bewaren en weg kunt zetten. Verder is het een soep die niet zo hoog in calorieën is, waardoor je ook tijdens het afvallen kunt genieten van deze overheerlijke soep. De soep is ook prima te eten als lunch. Je kunt dan bijvoorbeeld 1 of 2 kopjes soep nemen voor de lunch. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 350 g broccoli
  • 300 g aardappels
  • 125 ml kookroom
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g dille
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 150 g zalmfilet zonder huid

Recept

  1. Begin met het schillen van de aardappelen. Daarna kun je ze in kleine blokjes snijden. Hierbij kun je denken aan ongeveer 1 cm
  2. Verdeel nu de broccoli in kleine roosjes en snij de steel van de broccoli in kleine stukjes
  3. Snipper vervolgens een uitje fijn en verwijder dikke takjes van de dille af
  4. Hak de dille fijn en houd de dille topjes apart
  5. Pak een soeppan en verhit in de pan 3 el olie. Dan ga je de ui fruiten in deze pan. Gooi na 1 min de aardappelblokjes erbij. Laat dit 3 min fruiten
  6. Pers boven de pan de knoflook fijn en voeg dit samen met de dille takjes toe aan de ui. Bak dit ongeveer 1 min mee en schenk dan 1 liter aan water in de pan
  7. Voeg de broccoli toe aan de soep en breng alles in het geheel aan de kook
  8. Pak nu de bouillonblokjes en verkruimel deze. Voeg ze toe in de soep en laat dit in zijn geheel 10 minuten zachtjes koken
  9. Ondertussen kun je de zalm in kleine hapklare blokjes snijden
  10. Na die 10 min voeg de kookroom toe aan de soep. Roer dit allemaal even goed door elkaar
  11. Nu haal je de staafmixer tevoorschijn. pureer de volledige soep en breng de soep dan met wat zout en peper op smaak
  12. Verdeel de zalm over de soepkommen en voeg hier de hete soep aan toe. Dit laat je dan even 1 min staan, zodat de zalmblokjes garen in de hete soep
  13. Garneer je soep met de dille topjes en nog wat kookroom
  14. Serveer de kommetjes broccolisoep met zalm!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Linzensoep

Linzensoep

100% 25 min 11 Ingrediënten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.