Aardappel salade

Door
op om 8:03
Score: 100% met 20 stemmen - stem ook!
Een salade is altijd lekker verfrissend. Je moet alleen wel weten hoe je de salade precies klaar moet maken. Anders kan het toch wat minder lekker zijn. Gelukkig kun je met dit recept op een eenvoudige manier aardappel salade maken. Met de juiste kruiden is deze salade overheerlijk en ook nog eens erg makkelijk om te maken. Zo ben je binnen no-time klaar met het maken van deze salade. 

Hoe maak je aardappel salade?

Aardappel salade is een salade die je al binnen 30 minuten op tafel kan hebben staan. Het is een lekker idee voor bij de BBQ, maar ook gewoon om eens een keer tussendoor te eten. Op die manier zit je in ieder geval goed vol. Het is wel een salade die meestal ergens bij wordt gegeten, zodat het een side is. Zo kun je bijvoorbeeld allemaal vlees eten of andere dingen bij de salade maken. De salade is op zich dus geen hoofdgerecht. 

Ik gebruik voor dit recept in totaal 1 kg aardappels. Het recept is dan goed voor 4 personen. Je kunt er uiteraard voor kiezen om meer aardappels te gebruiken wanneer je met wat meer mensen gaat eten. Op die manier weet je zeker dat er voldoende te eten is. Vooral wanneer je met veel mensen bijvoorbeeld gaat BBQ, is het aan te raden om wat extra salades te maken. 

Deze aardappels worden gewoon gekookt, waardoor je ze eenvoudig kunt gebruiken. Het koken van de aardappels duurt het langs. Over het algemeen duurt de rest van het recept nog geen 10 minuten. Dit is ideaal als je gewoon even snel een lekker recept nodig hebt om iets in elkaar te zetten. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 1  kg aardappels
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 sjalot
  • 2 el mayonaise
  • 1 el tijm 
  • 1 el bieslook
  • 1 el peterselie 

Recept

  1. We beginnen met het snijden van de aardappelen. Het is goed om ze ongeveer een halve centimeter groot te snijden
  2. Doe de aardappels in een pan en kook ze voor ongeveer 12 tot 15 minuten tot ze gaar zijn
  3. Ondertussen kun je de sjalot snipperen en de peterselie/bieslook helemaal fijn snijden
  4. Meng de sjalot, peterselie, tijm, bieslook en Griekse yoghurt met elkaar. Voeg dan de mayonaise toe
  5. Roer dit even allemaal goed door elkaar en breng dit op smaak met wat zout en peper
  6. Je kunt de aardappels afgieten en de dressing over de warme aardappels heen gieten
  7. Dit meng je allemaal op een goede manier door elkaar en laat het daarna afkoelen
  8. Vervolgens kun je de salade serveren of eerst nog even in de koelkast bewaren, zodat het wat kouder is. 
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Linzensoep

Linzensoep

100% 25 min 11 Ingrediënten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.