Linzensoep
Door
Jessy
op
om 9:01
Score:
100%
met 70 stemmen
- stem ook!
Soep is altijd lekker. Het maakt echt niet uit hoe je het precies eet en wat je in een soep doet. Het is alleen wel zo dat je moet kiezen welke soort soep je dan precies wilt eten. Ik vind alle soorten soep wel lekker, maar linzensoep is zeker één van mijn favorieten. De soep is goed gevuld, je kan er veel van eten en je kunt er eigenlijk alles in gooien wat je al in huis hebt. Dit is in de meeste gevallen ideaal.
Hoe maak je linzensoep?
Linzensoep maak je natuurlijk met linzen. Daarnaast gebruik ik ook bleekselderij, kikkererwten en tomatenblokjes. Uiteraard zijn dit niet de enige ingrediënten. Zo gebruik ik bijvoorbeeld ook koriander. Nu weet ik dat niet iedereen koriander lekker vindt. Je kunt er dan voor kiezen om de koriander achterwegen te laten. Op die manier krijg je er dus geen zeep smaak aan als je iemand bent die koriander naar zeep vindt smaken.
Dit recept is mega makkelijk, omdat er vele verschillende ingrediënten in zitten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Zo had ik nog wel een citroen en wat tomatenblokjes in huis. Hierdoor blijft het recept lekker goedkoop en hoef je er niet altijd voor naar de winkel. Het ligt er natuurlijk wel aan wat je nog in je kast hebt liggen, maar in de meeste gevallen kun je er in ieder geval wel een paar ingrediënten in huis hebben.
Deze soep wordt niet gemaakt met vlees, maar je kunt er altijd voor kiezen om wel wat vlees toe te voegen. De soep is prima gevuld, waardoor dit absoluut niet nodig is. Als je wel iemand bent dit echt dol is op vlees, dan is het natuurlijk geen enkel probleem om dit gewoon toe te voegen.
Dit recept is mega makkelijk, omdat er vele verschillende ingrediënten in zitten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Zo had ik nog wel een citroen en wat tomatenblokjes in huis. Hierdoor blijft het recept lekker goedkoop en hoef je er niet altijd voor naar de winkel. Het ligt er natuurlijk wel aan wat je nog in je kast hebt liggen, maar in de meeste gevallen kun je er in ieder geval wel een paar ingrediënten in huis hebben.
Deze soep wordt niet gemaakt met vlees, maar je kunt er altijd voor kiezen om wel wat vlees toe te voegen. De soep is prima gevuld, waardoor dit absoluut niet nodig is. Als je wel iemand bent dit echt dol is op vlees, dan is het natuurlijk geen enkel probleem om dit gewoon toe te voegen.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 400 g linzen uit blik
- 2 stengels bleekselderij
- 200 g kikkererwten
- 2 uien
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 citroen
- 2 el olijfolie
- 2 tl kaneel
- 2 groentebouillonblokjes
- 15 g koriander
- 1 l water
Recept
- We beginnen met het snijden van de ui. Ik snij de ui altijd zo klein mogelijk
- Snij daarna ook de bleekselderij in handige hapklare stukjes. Daarna kun je wat knoflook fijn snijden als je van knoflook houdt. Dit hoeft niet per se
- Nu gaan we de kikkererwten en linzen even uit laten lekken voor de linzensoep. Zo zit er geen sap meer bij in de soep
- Als je deze erwten en linzen hebt afgegoten, dan kun je ze even schoon spoelen met koud water
- Doe nu de olie in een pan en fruit in de pan de ui, bleekselderij en knoflook. Voeg als laatste de kaneel er aan toe. Laat dit even 2 min fruiten
- Vervolgens gooi je de linzen, tomaten en de kikkererwten bij in de pan. Dit roer je even goed door elkaar
- Voeg dan het water toe en de bouillonblokjes. Dit breng je allemaal goed aan de kook
- Laat dit voor minimaal 10 minuten koken en roer het allemaal met enige regelmaat door
- Pers ondertussen de citroen en snij de koriander in wat grove stukken
- Voeg dan 1,5 el aan citroensap toe aan de soep. Dit moet je even goed door elkaar heen roeren
- Pureer nu de volledige soep met de staafmixer en doe de soep in de kommen
- De linzensoep kun je af toppen met de koriander die je gesneden hebt
- Serveer de linzensoep, zodat je het direct kun opeten!