Speculoos ijskoffie
Door
Jessy
op
om 7:22
Score:
100%
met 68 stemmen
- stem ook!
Koffie is sowieso niet te misschien als je 's ochtends wakker wordt. Er zijn vele verschillende varianten van koffie, waardoor het leuk is om te kijken wat je nou eigenlijk het lekkerste vindt. In dit recept hebben we het over speculoos ijskoffie. Dit is echt een drankje dat ik overheerlijk vindt en daarom wil ik hem graag met je delen. Je hebt er maar 10 minuten van je tijd voor nodig, waardoor je hem zo op tafel hebt staan.
Hoe maak je speculoos ijskoffie?
Het enige wat je echt nodig hebt voor dit recept is een melkopschuimer. Op die manier kun je jouw melk of plantaardige melk opschuimen, zodat dit lekker wordt om in de koffie te doen. Het is wel belangrijk dat de melkopschuimer een beetje kracht heeft, want anders kan het behoorlijk lang duren voordat het eindelijk opgeschuimd is. Hier kun je altijd nog naar kijken als je bezig bent met het maken van de koffies.
Ik gebruik voor dit recept normale melk, maar je kan ook voor plantaardige melk kiezen. Op die manier is het recept lactosevrij en kan iedereen gebruik maken van dit recept. Je kunt er ook voor kiezen om een combinaties van twee soorten melk te doen. Verder gebruik ik witte suiker, maar je kunt ook basterdsuiker gebruiken of suiker vervanger. Dit maakt in verhouding niet zoveel uit.
De koffie kun je extra sterk maken door espresso koffie te gebruiken. Als je dit niet wilt, kun je een normaal kopje koffie door tweeën splitsen. Op die manier heb je voldoende koffie en hoef je niet een erg sterke smaak te verdragen. Dit is een kwestie van eigen smaak. Dit kan per persoon natuurlijk sterk verschillen.
Ik gebruik voor dit recept normale melk, maar je kan ook voor plantaardige melk kiezen. Op die manier is het recept lactosevrij en kan iedereen gebruik maken van dit recept. Je kunt er ook voor kiezen om een combinaties van twee soorten melk te doen. Verder gebruik ik witte suiker, maar je kunt ook basterdsuiker gebruiken of suiker vervanger. Dit maakt in verhouding niet zoveel uit.
De koffie kun je extra sterk maken door espresso koffie te gebruiken. Als je dit niet wilt, kun je een normaal kopje koffie door tweeën splitsen. Op die manier heb je voldoende koffie en hoef je niet een erg sterke smaak te verdragen. Dit is een kwestie van eigen smaak. Dit kan per persoon natuurlijk sterk verschillen.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 2 kleine kopjes koffie
- IJsblokjes
- 2 eetlepels speculoos
- 2 theelepels suiker
- 2 koekjes speculoos
- 200 ml melk of plantaardige melk
- Snufje kaneel
Recept
- Begin met het zetten van twee kopjes koffie of 1 grote kop koffie
- Roer nu de speculoos door de warme koffie heen, zodat dit goed kan smelten. Dit doe je vervolgens ook met de suiker, zodat dit ook kan smelten
- Zet dan nu de koffie even in de koelkast, zodat het een klein beetje kan afkoelen. Je kunt het ook in de vriezer zetten om het nog sneller te laten afkoelen
- Ondertussen kun je de melk opschuimen. Het is belangrijk dat je wel koude melk gebruikt
- Pak dan nu twee glazen en vul deze voor de helft met ijsblokjes of net wat minder
- Giet hier de melk overheen. Zorg ervoor dat je dit goed verdeeld over de twee glazen
- Roer dit even allemaal goed door elkaar en voeg dan de koffie toe. Dit roer je ook kort weer allemaal door elkaar
- Voeg dan de kruimels van een koekje toe op de bovenkant van je koffie. Je kunt ook een heel koekje er boven opzetten
- Nu kun je de heerlijke ijskoffies serveren! De speculoos ijskoffie is het lekkerst met een koekje bij de koffie.