Ontbijt plankje

Door
op om 8:11
Score: 100% met 21 stemmen - stem ook!
Goed ontbijten is best lastig. Toch is het ontzettend belangrijk om op een goede manier te ontbijten. Het is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarom is het goed om naar allerlei manieren te kijken om voldoende binnen te krijgen in de ochtend. Een ontbijt plankje is dan een ideale keuze. Je kunt hierdoor eenvoudig alles binnen krijgen wat je op een dag nodig hebt om te starten. 

Hoe maak je een ontbijt plankje?

Een ontbijt plankje is eigenlijk vrij simpel. Je kiest allerlei dingen uit die als ontbijt kan eten en hier gebruik je kleine porties van. Dit leg je allemaal op een plankje, zodat alles er zo mooi mogelijk uit ziet. Het is dus niet alleen lekker om te eten, maar het is ook nog eens leuk om in elkaar te zetten. Dit is ideaal als je zelf wel creatief bent om dit soort dingen in elkaar te zetten. Het duurt ook helemaal niet lang.

Je kunt er eigenlijk elk plankje voor je gebruiken wat je al in huis hebt. Heb je bijvoorbeeld een leuke snijplank? Dan is dit ook geen enkel probleem. Een ontbijt plankje kan zo vol en leuk gemaakt worden als je zelf wilt. Daarom is het zeker een aanrader om het eens uit te proberen. De plankjes kun je zelf inrichten en je kunt er ook meerdere maken als je met meer personen bent. 

Ben je een wat minder grote eter 's ochtends? Dan kun je ervoor kiezen om het plankje gewoon wat minder vol te doen. Zo eet je wel wat, maar hoef je niet meer te eten dan dat je zelf normaal zou doen. Het is dus goed om hier even naar te kijken als je een keer dit plankje wilt gaan maken. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

 • 2  eieren
 • 1 paprika
 • 1 appel
 • 1 banaan
 • Een bakje druiven 
 • Een bakje aardbeien
 • Vier sneetjes brood
 • 200 g yoghurt 
 • 2 mueslirepen 
 • Jam
 • Peper en zout

Recept

 1. Begin met het zoeken naar een plankje waar je alles mooi op kunt neerleggen
 2. Kook de eieren zoals jij ze lekker vindt. Ik kook mijn eieren altijd 10 minuten, zodat ik tussendoor wat andere dingen kan doen
 3. Nu ga ik de appel en banaan in kleine leuke stukjes snijden. Deze leg ik al op een leuke manier op het plankje
 4. Vervolgens snij ik de paprika in hapklare stukjes en geef ik deze ook een plekje op het bord
 5. Pak de aardbeien en druiven en was ze even. Deze kun je dan ook snijden of in hun geheel op het bord leggen. Daarna maak ik de mueslirepen open en dan geef ik deze een plek 
 6. Nu pak ik het brood en geef ik dit samen met de jam een leuk plekje
 7. Ik gebruik dan 2 kleine kopjes yoghurt waar ik niets in doe. Ik voeg hier tijdens het eten bijvoorbeeld jam of aardbeien aan toe. Deze kopjes geef ik een plekje op het bord
 8. Als laatste haal ik de eieren uit de pan en snij ik ze door midden. Deze voeg ik samen met wat zout en peper toe aan het ontbijt plankje. 
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Linzensoep

Linzensoep

100% 25 min 11 Ingrediënten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.