Kaasplankje

Door
op om 8:02
Score: 100% met 18 stemmen - stem ook!
Voor bij de borrel kun je allerlei lekkere dingen maken. Persoonlijk ben ik een echte Nederlander, ik ben dol op kaas. Daarom is het zeker een aanrader om eens een kaasplankje te maken als je van kaas houdt. Ik kan hier altijd erg van genieten en dan kun je samen met al je vrienden genieten van een overheerlijk kaasplankje. Zonder enige moeite heb je het plankje zo helemaal op gegeten!

Hoe maak je een kaasplankje?

Een kaasplankje maken is absoluut niet moeilijk. Binnen drie kwartier heb je het plankje al op tafel staan. Vooral het snijden van de kaas neemt wat tijd in, maar over het algemeen is dit ook zo gedaan. Je hebt dus op die manier binnen een uurtje een lekker gerecht op tafel staan, zonder dat je hier een hele hoop moeite voor hoeft te doen. Dat is ideaal als je niet zoveel tijd hebt om van alles zelf te maken. 

De soorten kaas die we in dit recept gebruiken hoef je natuurlijk niet te gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om andere soorten kaas te gebruiken. Op die manier zorg je ervoor dat het kaasplankje goed bij iedereen past. Niet iedereen lust alle soorten kaas, daarom is het goed om hier rekening mee te houden. Heb je mensen op bezoek? Vraag ze dan even na wat ze wel en niet lusten. Zo voorkom je dat de helft niet opgegeten wordt.

Deze plankjes zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook nog eens simpel. Daardoor is het iets wat je zeker met enige regelmaat graag bij de borrel wilt gaan eten. Met een overheerlijk wijntje genieten van een goede film en natuurlijk het lekkere kaasplankje. Wat wil je nog meer als je lekker aan het ontspannen bent? 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 165 g brie
  • 170 g blauwe kaas
  • 340 oude geitenkaas
  • 2 theezakjes
  • 200 g suiker
  • 4 vijgen
  • 150 ml water
  • Eventueel druiven als je hiervan houdt 

Recept

  1. Zorg ervoor dat je de kazen vooraf uit de koelkast haalt. Op die manier zijn ze op kamer temperatuur als je ze wilt gebruiken
  2. Breng nu het water aan de kook. Dit kun je op een eenvoudige manier doen in een steelpannetje.  We gaan namelijk zelf siroop maken voor de kaas
  3. Doe de theezakjes bij in het water. Dit kun je met normale theezakjes doen of met een theezeef. Dit laat je voor ongeveer 10 minuten even goed trekken
  4. Haal nu de theezakjes weer uit het water en voeg de suiker toe. Dit moet je de hele tijd blijven roeren in het begin
  5. Roer voor ongeveer 4 tot 5 minuten tot de suiker smelt en het dus een soort siroop wordt.
  6. Als het een siroopje is, haal je het van het vuur af. Je moet het dan minimaal 20 minuten laten afkoelen, voordat je het kunt gebruiken
  7. Snij ondertussen de vijgen in partjes en leg dit in de siroop. Het is wel de bedoeling dat de vijgen niet helemaal onder het siroop zitten
  8. Snij nu alle kaasjes in mooie stukjes. Leg ze dan mooi op het plankje neer, zodat het er leuk uitziet
  9. Sprenkel de siroop over de kaasjes naar keuze. Het is het lekkerste als het op elk kaasje ligt
  10. Leg eventueel wat fruit op het bordje. Ik vind druiven altijd een goede keuze, omdat ik ook een wijntje bij het kaasplankje neem.
  11. Nu kun je genieten van een overheerlijke kaasplank!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.