Blondies
Door
Jessy
op
om 9:55
Score:
100%
met 57 stemmen
- stem ook!
Blondies zijn weer in opkomst. Nee, we hebben het niet over blonde haren. We hebben het over witte brownies. Het zijn overheerlijke cakejes waar je zeker van gaat genieten als jij ze proeft. Daarom is het zeker een aanrader om dit recept een keer te maken. Je zal direct proeven dat de cakejes overheerlijk zijn, maar niet té zoet zijn. Dat is altijd namelijk wel zeer belangrijk in deze situatie.
Hoe maak je Blondies?
Blondies zijn misschien nog wel makkelijker om te maken dan brownies. Dat maakt het ook juist zo'n leuk recept. Wanneer je dan zin hebt in een lekker cakeje, maar geen zin hebt in een moeilijk recept, dan zijn deze blondies een ideaal idee voor jou. Zo weet je namelijk zeker dat je kunt gaan genieten van de lekkere cakejes, zonder dat het uren werk gaat kosten. Daar zit je namelijk niet op te wachten.
In totaal ben je zo ongeveer een uurtje verder. Je hebt maar 10 minuten nodig om de blondies te maken. Daarna gaan ze voor ongeveer 40 tot 50 minuten in de oven. Je hebt er dan geen om kijken meer naar. Dit is ideaal als je niet zoveel tijd hebt om iets te maken, maar je wel iets vers wilt maken. De blondies zijn een ideale uitkomst wanneer je wat lekkers wilt eten, maar geen zin hebt om moeilijk te doen.
We gebruiken ook vele ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Zo is het ook geen duur recept. Dit is ideaal als je niet zoveel te besteden hebt of je gewoon niet te veel uit wilt geven. We helpen je daarom door dit recept zo laag mogelijk in de kosten te houden, zodat je hier geen problemen mee hebt.
In totaal ben je zo ongeveer een uurtje verder. Je hebt maar 10 minuten nodig om de blondies te maken. Daarna gaan ze voor ongeveer 40 tot 50 minuten in de oven. Je hebt er dan geen om kijken meer naar. Dit is ideaal als je niet zoveel tijd hebt om iets te maken, maar je wel iets vers wilt maken. De blondies zijn een ideale uitkomst wanneer je wat lekkers wilt eten, maar geen zin hebt om moeilijk te doen.
We gebruiken ook vele ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Zo is het ook geen duur recept. Dit is ideaal als je niet zoveel te besteden hebt of je gewoon niet te veel uit wilt geven. We helpen je daarom door dit recept zo laag mogelijk in de kosten te houden, zodat je hier geen problemen mee hebt.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 112.5 zelfrijzend bakmeel
- 100 g amandelmeel
- 150 g witte chocolade
- 150 g boter
- 375 ml melk
- 3 eieren
- 225 g suiker
- 7.5 g bakpoeder
- Een snufje zout
Recept
- We beginnen met het voorverwarmen van de oven. Dit doen wij op 180 graden
- Nu is het handig om de boter te smelten. Dit doen we samen met de chocolade. Wij gebruiken hier de au bain-marie manier voor
- Klop dan nu de eieren los in een beslagkom. Hier voeg je de suiker en melk aan toe. Het moet een beetje schuimen voordat het klaar is
- Gooi nu het bakmeel en de bakpoeder in een andere kom. Meng dit goed met elkaar. Voeg er dan een snufje zout aan toe
- Meng dit allemaal met het amandelmeel. Het moet dus allemaal goed samen komen
- Roer dit allemaal door het eimengsel heen. Het moet dan een echt beslag gaan vormen
- Daarna vouw je door het deeg heen de chocolade. Als het goed is kun je dit op een eenvoudige manier met een spatel doen
- Bekleed de bakvorm met bakpapier, zodat je hier de blondies simpel uit kunt halen als ze klaar zijn
- Voeg het beslag toe aan de bakvorm. Verdeel het beslag goed over de vorm
- Doe nu de bakvorm in de oven. Zet de oven aan voor ongeveer 40 tot 50 minuten
- Nu zijn de blondies klaar! In totaal zijn het er 16, waardoor je ze met iedereen kunt delen!