Klassieke tomatensoep
Door
Jessy
op
om 9:03
Score:
100%
met 58 stemmen
- stem ook!
Er zijn zoveel verschillende soepen, maar tomatensoep is zeker weten mijn favoriete soep. Daarom is het leuk om mijn recept voor klassieke tomatensoep te delen. Op die manier kan iedereen straks genieten van overheerlijke tomatensoep waar ik zelf altijd zo van geniet. Binnen een halfuurtje heb je een lekker soepje op tafel staan, zonder dat je hier heel veel voor hoeft te doen.
Hoe maak je klassieke tomatensoep?
De klassieke tomatensoep maken doe je binnen een halfuurtje. Verder heb je tomaten nodig, maar je kunt ook tomaten uit blik gebruiken. Als je verse tomaten te duur vindt, zijn tomaten uit blik gewoon weg een simpele oplossing. Het maakt de smaak net iets anders, maar dit is niet overheersend. Ik gebruik in dit recept wel verse tomaten, maar dit kun je dan vervangen door de tomaten uit blik.
Uiteraard gebruiken we voor de tomatensoep verse basilicum. Dit kun je natuurlijk gewoon vervangen door gedroogde basilicum. Het ligt er vooral aan hoeveel je wilt uitgeven voor de soep en wat je in huis hebt. Persoonlijk vind ik basilicum vers van de plant het lekkerst, maar dit is geen must-have. Bekijk daarom zelf even wat je in huis hebt en wat je lekker vindt om te gebruiken.
Natuurlijk is deze pan soep niet voor één persoon. De pan soep is goed voor 4 personen. Dit is in de meeste gevallen meer dan genoeg. Deze tomatensoep is heerlijk te combineren met een stokbroodje of met een croissant. Doe wat kaas op je broodje en je kunt heerlijk genieten van je soep!
Uiteraard gebruiken we voor de tomatensoep verse basilicum. Dit kun je natuurlijk gewoon vervangen door gedroogde basilicum. Het ligt er vooral aan hoeveel je wilt uitgeven voor de soep en wat je in huis hebt. Persoonlijk vind ik basilicum vers van de plant het lekkerst, maar dit is geen must-have. Bekijk daarom zelf even wat je in huis hebt en wat je lekker vindt om te gebruiken.
Natuurlijk is deze pan soep niet voor één persoon. De pan soep is goed voor 4 personen. Dit is in de meeste gevallen meer dan genoeg. Deze tomatensoep is heerlijk te combineren met een stokbroodje of met een croissant. Doe wat kaas op je broodje en je kunt heerlijk genieten van je soep!
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 750 g tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- Een scheutje kookroom
- Verse basilicum
- 1 groentebouillontablet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml water
Recept
- Haal een grote soeppan tevoorschijn. Deze kun je eenvoudig op het fornuis plaatsen. Voeg dan de ui en knoflook aan de pan toe en gooi hier de olijfolie overheen. Fruit de ui en knoflook voor ongeveer 2 tot 5 minuten
- Daarna voeg je de rauwe tomaten toe. Deze bak je ook voor ongeveer 5 minuten mee. Op die manier komt er een minder rauwe smaak aan de tomaten te zitten
- Voeg nu het water en een bouillontablet toe en roer dit allemaal goed door elkaar. Daarna voeg je ook de tomatenpuree toe. Roer het dan weer goed door elkaar
- Laat dit even een paar minuten goed door koken, zodat het allemaal goed samen komt
- Voeg na het koken de basilicumblaadjes toe, zodat er een goede basilicum smaak aan de soep komt te zitten
- Voeg wat zout en peper toe voor de smaak. Let op! Proef de soep wel even, want je wilt niet dat de soep te zout wordt
- De klassieke tomatensoep is bijna klaar, schenk de soep in vier verschillende komen
- Schenk in elk kommetje een beetje kookroom voor de smaak. Daarna voeg je een basilicum blaadje toe. Nu kun je de klassieke tomatensoep serveren!