Gebakken aardappels met een saucijs

Door
op om 8:18
Score: 100% met 80 stemmen - stem ook!
Wij Nederlanders zijn dol op aardappels. Daarnaast mag onze saucijs natuurlijk niet ontbreken. Een heerlijk worstje bij je groenten en aardappel is natuurlijk altijd een goed idee. Daarom is het zeker leuk om dit recept eens uit te proberen. Dit is een recept voor een echt AVGtje, maar toch met een twist. Zo weet je direct wat je vanavond gaat eten!

Hoe maak je gebakken aardappels met een saucijs?

Gelukkig is een AVGtje absoluut niet moeilijk om te maken. Je hebt er ook niet zoveel voor nodig. Ja, natuurlijk heb je gebakken aardappels, groenten en vlees nodig. Dit is het eigenlijk al. In dit geval gebruiken we voor de groenten bloemkool. Bloemkool is namelijk een groente die een hele hoop mensen lusten. Daarom is het zeker lekker om bij de gebakken aardappels te eten. 

Verder gebruiken we een hele hoop andere spullen die we allemaal al in huis hebben. Op die manier zorgen we ervoor dat het gerecht niet te duur wordt. Als je iedere avond een hele hoop geld uit gaat geven aan het avondeten, dan heb je aan het einde van de week geen geld meer over! Daarom houden we rekening met het budget, zodat het haalbaar is voor de meeste mensen om dit recept te maken. 

Voor dit recept gebruiken we echt vlees, maar je kunt ook voor een vleesvervanger kiezen. Op die manier kun je het recept vegetarisch maken. Het is dan een recept voor iedereen. Zo hoef je niemand uit te sluiten. Natuurlijk is het wel goed om even te kijken welke vleesvervanger het beste bij het gerecht past. Op die manier valt alles op een goede manier samen. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 1  kg aardappels
  • 1 bloemkool
  • 4 saucijs worsten 
  • 1 sinaasappel
  • 1 el pijnboompitten
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl zout
  • Snuf zout en peper naar smaak

Recept

  1. We beginnen met het voorverwarmen van de oven. Dit doen we op 200 graden. Zo zorgen we ervoor dat de oven goed warm is voordat we de gebakken aardappels erin zetten
  2. Snij daarna de aardappels in partjes. De partjes kun je het beste ter grootte van 1 cm snijden. Dit werkt in de meeste gevallen het beste 
  3. Leg de aardappels op de bakplaat. Zorg ervoor dat je ze goed uitspreid, zodat ze allemaal gaar kunnen worden. Besprenkel ze dan met 2 el olijfolie en met 2 el zout. Zo krijg je een goede smaak aan de aardappels
  4. Rooster nu de aardappels ongeveer 40 minuten. Ze moeten goudbruin zijn en gaar van binnen
  5. Ondertussen pak je een pan en doe je hier 2 el olijfolie in. Hier ga je de saucijzen op bakken. Zorg ervoor dat je hem mooi gaar bakt. Ik bak beide kanten van de saucijs altijd 2 minuten op hoog vuur. Daarna laat ik ze op lager vuur lekker braden voor ongeveer 12 minuten. Let op! Draai ze wel regelmatig om
  6. Terwijl de saucijzen bakken, gaan we de bloemkool snijden. Snij het blad en de stronk van de bloemkool af. Dit eten de meeste mensen namelijk niet
  7. Snij nu de bloemkool in gelijke stukken en doe ze dan in een pan met water. De bloemkool is gaar na ongeveer 6 tot 8 minuten koken
  8. Verder kun je de pijnboompitten roosteren in een pan terwijl de bloemkool gaart. Zodra ze geroosterd zijn, rasp je de oranje schil van de sinaasappel over de pitten heen. Hier voeg je dan weer 2 el aan olie aan toe
  9. Verdeel de saucijzen en de gebakken aardappels over de 4 borden. Leg dan ook de bloemkool op de borden neer
  10. Besprenkel het allemaal nog met de sinaasappel olie en strooi de pijnboompitten eroverheen. Nu alleen nog wat zout en peper voor de smaak en je bent klaar! De gebakken aardappels, bloemkool en saucijzen kunnen geserveerd worden
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.