Havermout koekjes

Door
op om 15:32
Score: 100% met 20 stemmen - stem ook!
Ik ben persoonlijk dol op koekjes. Ik eet graag alle soorten koekjes die er zijn. Daarom vind ik het ook erg leuk om zelf aan de slag te gaan om koekjes te maken. Dit is precies de reden waarom ik dit recept geschreven heb. Met dit recept maak je namelijk overheerlijke havermout koekjes. Binnen een halfuurtje heb je ze al op tafel staan. 

Hoe maak je havermout koekjes? 

Mijn havermout koekjes zijn ontzettend eenvoudig om te maken. Daardoor zijn ze al binnen een halfuur klaar. Dit is nog sneller dan wanneer je heen en weer naar de winkel toe moet om de koekjes te kopen. Zo makkelijk is het! Daarom ben ik ook zo dol op dit recept. Ik hou van snelle en lekkere recepten. Zo heb ik binnen no-time iets overheerlijks op tafel staan waar iedereen van kan genieten. 

Natuurlijk vind ik dit recept goed zoals het is, maar ik vind het ook altijd lekker om wat chocolade aan de koekjes toe te voegen. Dit is echt de basis van deze koekjes. Je kunt er ook wat fruit of noten aan toevoegen. Het ligt er maar net aan wat jezelf lekker vindt. Persoonlijk vind ik melk chocolade een erg goede keuze, omdat dit een erg lekkere combinatie is met havermout. 

Deze koekjes gaan voor een halfuurtje de oven in, maar je kunt ze ook prima in de airfryer maken. Als je de koekjes voor de eerste keer maakt, is het wel goed om op te letten. Elke oven is anders en daarom kan het voorkomen dat de koekjes sneller klaar zijn of juist langer moeten. Let daarom altijd eerst goed op of de koekjes op een goed tempo gaar worden. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 1  ei
  • 100 g bloem
  • 65 g havermout
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 g lichte basterdsuiker 
  • 30 g ongezouten roomboter 
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract 
  • Een klein beetje zout

Recept

  1. Pak een beslagkom en weeg hier de boter in af. Voeg dan allebei de suikers toe. Dit kun je gaan kneden tot een bal. 
  2. Zodra het een bal is kun je het ei en het vanille-extract toevoegen. Dit kun je ook weer goed gaan kneden, zodat het één geheel wordt. Het moet echt goed samen komen
  3. Voeg nu de bloem, havermout, bakpoeder en zout toe. Dit kun je gewoon allemaal tegelijkertijd toevoegen. Dan mix je dit ook weer tot een mooi deeg. Het is wat plakkerig, maar dit is juist de bedoeling
  4. Rol er nu mooie balletjes van. Het moet uiteindelijk 12 balletjes worden, dus op die manier kun je ook het deeg verdelen. Zo zorg je ervoor dat je ongeveer gelijke koekjes krijgt
  5. Leg de balletjes op de bakplaat. Je hoeft de balletjes niet in te drukken. Zet ze voor 15 minuten op 190 graden in de oven
  6. De randjes moeten mooi goudbruin zijn en dan zijn ze klaar. Laat ze dan even afkoelen buiten de oven, zodat ze wat harder kunnen worden
  7. Nu zijn je havermout koekjes klaar en kun je heerlijk genieten van 12 koekjes. Je kunt ze met 11 andere personen delen of allemaal zelf opeten 
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.