Kroketbroodje

Door
op om 8:41
Score: 100% met 18 stemmen - stem ook!
Er zijn heel wat verschillende broodjes die je kunt maken. Zo is een kroketbroodje een echt Nederlands broodje. Dit broodje is niet gewoon een kroket op een bolletje. Nee, dit broodje is met bladerdeeg. Net als een frikandelbroodje kun je de kroketbroodjes in de winkel kopen. Met dit recept hoef je ze straks niet meer te kopen, want je kunt ze dan helemaal zelf gaan maken!

Hoe maak je een kroketbroodje?

Kroketbroodjes zijn vrij simpel te maken. Je hebt er nog geen uurtje voor nodig om ze klaar te hebben. Hierdoor heb je binnen no-time overheerlijke broodjes op tafel staan. Persoonlijk eet ik deze broodjes graag als lunch, maar je kunt ze ook eten als snack of voor een andere gelegenheid. Het ligt er maar net aan hoeveel honger je hebt, want deze broodjes weten je wel op te vullen. 

Voor deze overheerlijke broodjes heb je ook niet zoveel nodig, waardoor het nog makkelijker wordt om ze te maken. De meeste dingen had ik al in huis. Ik heb wel even kroketten moeten kopen, want deze had ik alweer opgemaakt. Verder heb ik ei en bladerdeeg meestal wel in huis. Hiervoor hoef ik dus niet naar de winkel. 

Er zijn natuurlijk verschillende kroketten waar je uit kunt kiezen. Het is goed om te kijken welke kroket je zelf erg lekker vindt. Deze kun je dan prima in het broodje verwerken. Het beste is om een ovenkroket te kopen, omdat de broodjes 15 minuten in de oven gaan. Op die manier kun je het makkelijkste de kroketten gaar krijgen. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 8  plakken bladerdeeg
  • 1 ei 
  • 8 tl mosterd
  • 4 oven kroketten 

Recept

  1. Zorg ervoor dat je vooraf het bladerdeeg uit de vriezer haalt. Het moet namelijk ontdooit zijn voordat je ermee aan de slag kunt
  2. Nu ga je de oven voorverwarmen. Dit doe je op 200 graden. Zo worden de korketten en het bladerdeeg mooi gaar
  3. Bekleed de bakplaat daarna met bakpapier, zodat je de oven mooi schoon kunt houden
  4. Snij van alle plakken een klein stukje af, zodat ze een mooie grote hebben voor een kroket. Om dit op te meten kun je het beste een kroket op het blad neerleggen en aaan alle kanten moet er 2,5 cm overblijven
  5. Snij nu een aantal inkepingen in de helft van het bladerdeeg, zodat dit er mooi uit ziet wanneer het gebakken is. Zo komen de kroketten op een mooie manier naar boven
  6. Pak nu de delen blader zonder de inkepingen en bestrijk deze met mosterd. Dit wordt de onderkant van het broodje. Daarna leg je de kroketten op dit besmeerde blad
  7. Leg nu het bladerdeeg met de inkepingen weer bovenop de kroket. Druk de rand goed aan met een vork, zodat het echt een broodje wordt. Zo komt alles op een goede manier samen
  8. Haal nu het ei tevoorschijn en klop deze los. Dan bestrijk je de broodjes met een kwast en wat ei. Zo zorg je ervoor dat de broodjes mooi goudbruin worden
  9. Zet de broodjes nu in de oven. Gemiddeld zijn de kroketbroodjes na ongeveer 12 tot 15 minuten mooi gaar en klaar
  10. Haal de kroketbroodjes uit de oven wanneer ze gaar zijn en jij kunt ze heerlijk op eten! Let wel op, laat ze eerst even afkoelen voordat je ze op eet. Zo voorkom je dat je jouw mond brandt
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Duizenden mensen zoals jij genieten al van onze gratis recepten

Maak een account