Taco's met gehakt

Door
op om 7:02
Score: 100% met 14 stemmen - stem ook!
Er zijn vele verschillende dingen die je kunt eten. Zo zijn taco's met gehakt ook zeker een aanrader. Niet veel mensen eten met enige regelmaat taco's. Dit is eigenlijk zonde, want het is een overheerlijk gerecht die voor iedereen een aanrader kan zijn. Daarom is het zeker een goede optie om te kijken of je vanavond taco's wilt gaan eten. 

Hoe maak je taco's met gehakt?

Taco's met gehakt maken is eigenlijk best makkelijk. Je hebt er nog geen halfuurtje voor nodig. Daarom is het een recept die je eigenlijk altijd kunt maken. Je hebt er namelijk niet uren de tijd voor nodig. Dat is altijd fijn wanneer je een drukke dag hebt gehad en geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Je wil dan juist zo snel mogelijk aan tafel. 

Natuurlijk is dit een gerecht die ideaal is voor kinderen. Dit komt door het feit dat kinderen alles in de taco kunnen doen wat ze willen. Wij hebben kaas, gehakt en groenten gebruikt. Je kindje kan ervoor kiezen om wat anders in de taco te stoppen. Dit geldt natuurlijk ook voor volwassenen. Zo weet je zeker dat je een avondmaaltijd maakt waar iedereen van weet te smullen. 

We noemen het nu een avondmaaltijd, maar persoonlijk eet ik dit ook wel eens als lunch. De taco's vallen niet té erg op je maag, waardoor dit prima kan. Je kunt ook één taco maken als snack, maar dit vind ik persoonlijk heel wat werk voor een snackje. Ik kies er dan liever voor om dit te eten als avondeten of wanneer ik er zin in hebt als lunch. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 12 tacoschelpen
  • 300 g rundergehakt
  • 3 tomaten
  • Geraspte kaas
  • Kruidenmix voor taco's 
  • 300 g mais
  • 1 el olijfolie
  • 200 g sla
  • 230 g taco saus

Recept

  1. Haal een koekenpan tevoorschijn en doe hier de olie bij in. Zorg ervoor dat de pan goed warm is
  2. Bak het gehakt hierin, zodat het gehakt volledig gaar is. Daarna voeg je op een eenvoudige manier de kruidenmix toe en 75 ml water. Dit roer je even door elkaar
  3. Laat dit ongeveer 5 minuten sudderen, zodat de smaken zo goed mogelijk samen kunnen komen 
  4. Verwarm nu de taco's in de oven. Dit doe je in 5 minuten op 200 graden. Dan zijn ze mooi knapperig
  5. Ondertussen kun je de mais goed afspoelen en de tomaten snijden. De tomaten moeten in kleine hapklare blokjes gesneden worden. Zo komen ze ideaal uit op de taco's. Snij ook de sla in kleine hapklare stukjes
  6. Vul de taco's zodra alles klaar is. Je kunt zelf bepalen hoeveel je overal van in doet. Je gebruikt de kaas om de taco klaar te maken om te eten

Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Duizenden mensen zoals jij genieten al van onze gratis recepten

Maak een account