Worstenbroodjes
Door
Jessy
op
om 9:59
Score:
100%
met 70 stemmen
- stem ook!
De worstenbroodjes komen uit Brabant. Vele mensen vinden dit een overheerlijk broodje. Je kunt er erg van genieten. Je hebt er ook helemaal niet zoveel voor nodig. Daarom hebben wij het recept voor je opgeschreven. Zo kun je zelf deze heerlijke worstenbroodjes gaan maken.
Hoe maak je worstenbroodjes?
Worstenbroodjes maak je op een eenvoudige manier in de oven. Wij gebruiken in dit recept half-om-half gehakt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een ander soort gehakt te gebruiken. Op die manier is het recept misschien wat meer geschikt voor je. Zo zorg je ervoor dat je de worstenbroodjes altijd kunt eten.
De broodjes bakken we af in de oven. Het is ook mogelijk om dit in de airfryer te doen. Op die manier kun je er bijvoorbeeld meerdere in één keer afbakken. Dit recept is voor 20 broodjes. Je kunt het recept uiteraard halveren als je er wat minder wilt maken. Het ligt er maar net aan hoeveel mensen er zijn. Hoe meer mensen er zijn, hoe meer broodjes je moet maken.
In dit recept gebruiken we niet alleen gehakt. We gebruiken ook bloem en roomboter. Uiteraard staan alle ingrediënten in de lijst hieronder, zodat je precies weet hoe je deze worstenbroodjes moet gaan maken.
De broodjes bakken we af in de oven. Het is ook mogelijk om dit in de airfryer te doen. Op die manier kun je er bijvoorbeeld meerdere in één keer afbakken. Dit recept is voor 20 broodjes. Je kunt het recept uiteraard halveren als je er wat minder wilt maken. Het ligt er maar net aan hoeveel mensen er zijn. Hoe meer mensen er zijn, hoe meer broodjes je moet maken.
In dit recept gebruiken we niet alleen gehakt. We gebruiken ook bloem en roomboter. Uiteraard staan alle ingrediënten in de lijst hieronder, zodat je precies weet hoe je deze worstenbroodjes moet gaan maken.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 750 g half-om-half gehakt
- 2 eieren
- 500 g bloem
- 250 ml melk (lauw)
- 100 g ongezouten roomboter
- 75 g paneermeel
- 25 g mosterd
- 7 g gist (instant)
- 10 g suiker
- Peper en zout
Recept
- Doe de bloem, melk en roomboter in één kom. Kneed dit in elkaar. Zorg ervoor dat het samenkomt, maar het hoeft nog niet perfect te zijn
- Nu voeg je de gist en 9 gram zout toe. Doe er nu de suiker bij. Dit ga je tot een soepel deeg kneden
- Kneed ongeveer 10 tot 15 min. Daarna verdeel je het deeg in 20 stukken. Dit worden 20 worstenbroodjes
- Het is nu de bedoeling dat je de 20 deeg stukken gaat ballen. Dit doe je door je hand in een kom over het deegstuk heen te zetten. Draai dit dan stevig rond, zodat je een balletje krijgt. De onderkant hoeft niet glad te zijn
- Zet de deegballetjes voor 30 minuten afgedekt weg. Dit kun je doen met een theedoek
- Ondertussen kun je de vulling gaan maken. Je doet het gehakt, 1 ei, het paneermeel en de mosterd in een kom
- Nu voeg je er wat zout en peper aan toe. Meng dit allemaal goed met elkaar
- Maak dan 20 worstjes die ongeveer dezelfde grootte hebben
- Zodra het deeg klaar is, rol je de balletjes uit tot een plakjes. Het deeg moet net wat groter zijn dan de worstjes
- Nu leg je de worstjes in het deeg. Vouw het deeg dan dicht, zodat de worstjes helemaal bedekt zijn. Zorg ervoor dat je de naden goed dicht
- Leg dan het broodje met de naad naar beneden op de bakplaat met bakpapier
- Doe dit met alle broodjes, zodat je uiteindelijk 20 broodjes hebt
- Nu laat je de broodjes 60 minuten rijzen
- Na deze 60 minuten bestrijk je de broodjes met het laatste eitje. Dit eitje kluts je eerst en daarna bestrijk je alle 20 de broodjes
- Nu zet je de worstenbroodjes in de oven op 220 graden. Dit doe je voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Als ze mooi goudbruin zijn, zijn ze klaar