Marshmallows

Door
op om 9:21
Score: 100% met 18 stemmen - stem ook!
Marshmallows zijn erg lekker. Ze worden voor een hoop recepten gebruikt. Zo gebruiken we zo ook in een rocky road. Hoe handig is het dan dat je deze dan zelf kunt maken? Gelukkig is dit helemaal niet moeilijk. Met dit recept heb je ze zo op tafel staan. 

Hoe maak je marshmallows?

Marshmallows maak je vooral met suiker. Suiker is een er belangrijk onderdeel voor de spekjes. Daarnaast gebruik je gelatine. Zo komen de spekjes goed samen. Dit is daarom een erg makkelijk recept. Je hebt binnen een paar minuten de marshmallows al klaar. 

Deze spekjes maken we in een ovenschaal, maar je kunt ze altijd in een andere bakvorm maken. De bakvorm zorgt ervoor dat de spekjes een bepaalde vorm aan nemen. Het is daarom goed om te kijken welke vorm je ervoor wilt gebruiken. Een ovenschaal werkt voor ons het beste, zodat de spekjes gesneden kunnen worden in een vierkante vorm.

Verder kun je de spekjes eventueel een kleurtje geven. Dit kun je eenvoudig met kleurstof regelen. Op die manier kun je ze bijvoorbeeld blauw, rood of groen maken. Zo zijn de spekjes niet een saaie witte kleur. Dit hebben we niet toegevoegd in het recept, maar je kunt zelf kijken wanneer je de kleurstof erbij in doet en hoeveel van deze kleurstof toegevoegd moet worden. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

 • 300 ml water
 • 400 g suiker
 • 12 blaadjes gelatine 
 • Zout
 • Poedersuiker

Recept

 1. Pak alle gelatine blaadjes en laat ze voor 10 tot 15 min weken in water. Daarna moet je ze uitknijpen. Ze moeten namelijk niet te nat zijn
 2. Breng nu 125 ml water aan de kook en doe dit bij de gelatine in. Zet de gelatine dan opzij
 3. Kook nu 175 ml water samen met de suiker en een klein beetje zout. Dit kun je het beste doen in een steelpan
 4. Zorg ervoor dat dit 5 min kookt met de deksel er op. Het is goed om de temperatuur te meten. Het moet 120 graden zijn
 5. Nu kun je de gelatine toevoegen aan het water. Dit moet je er voorzichtig door roeren. De gelatine moet helemaal opgenomen zijn 
 6. Pak nu de handmixer en mix dit mengsel luchtig en dik. Dit duurt wel even. Hierbij kun je denken aan een paar minuten. Hier moet je wel de tijd voor nemen, want de consistentie is erg belangrijk. 
 7. Pak nu de ovenschaal en vet hem in met wat olie
 8. Nu kun je het hele mengsel gewoon in de ovenschaal storten
 9. Haal nu de poedersuiker tevoorschijn en strooi dit over de marshmallows heen. Dit zorgt ervoor dat het niet te veel blijft plakken
 10. Laat nu de marshmallows in de koelkast opstijven. Dit doe je voor minimaal 4 uur, maar een hele nacht is nog beter
 11. Nu kun je het uit de ovenschaal storten en beide kanten wat poedersuiker overheen strooien 
 12. Snij ze nu in gelijke stukken. Wij hebben er 30 stuks uit kunnen halen. Leg ze op een bordje en nu kun je op eten!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.