Bagels

Door
op om 13:45
Score: 100% met 28 stemmen - stem ook!
Bagels zijn overheerlijk. Je kunt er alles mee wat je wilt. Hou je van een zoete bagel? Dan doen je er bijvoorbeeld pasta op. Hoe jou van een bagel met kaas? Dan is dit ook geen enkel probleem. Bagels smaken net wat anders dan een 'normaal' broodje. Daarom hebben we hier een heerlijk recept voor bagels. Zo kun je ze op een eenvoudige manier zelf maken. 

Hoe maak je bagels?

Bagels zelf maken is absoluut niet moeilijk. Je hebt er maar enkele ingrediënten voor nodig. Je gebruikt vooral bloem en water. Verder kun je zelf de toppings voor je bagels kiezen. In dit recept gebruiken we geen toppings. Je kunt zelf kiezen voor bepaalde zaadjes die je boven op de bagel kunt strooien. Dit geeft wat extra smaak en een extra bite. 

Daarnaast kun je de bagels ook met volkoren meel maken. Op die manier heb je een bagel die toch net wat anders smaakt. Dit is voor de ene persoon lekkerder dan de andere persoon. Het is altijd goed om te kijken hoe je een recept zo kunt invullen dat het helemaal bij je past. 

Deze bagels maak je binnen een uurtje. Het is wel goed om er rekening mee te houden dat het deeg moet rijzen. Het deeg moet ongeveer anderhalf uur rijzen, waardoor je de bagels niet direct in de oven kunt zetten. Het is dus wel handig om hier rekening mee te houden voor je eigen tijd. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 10 g zout
  • 3 el honing
  • 2 el roomboter
  • 350 ml lauw water

Recept

  1. Pak een kom. Gooi hier het water, de suiker en de gist in. Let wel op! Het water moet wel lauw zijn
  2. Laat dit even staan tot alles goed samen komt. Wanneer het gaat schuimen zit je goed. Dit duurt vaak een paar minuutjes 
  3. Haal nu de bloem tevoorschijn. Dit kun je toevoegen aan het water. Dit moet je goed door kneden. Het kneden duurt rond de 10 tot 15 minuten
  4. Wanneer je aan het kenden bent, kun je het zout toevoegen. Zorg er wel voor dat je dit er goed doorheen mengt
  5. Rol nu het deeg goed in een bol, zorg ervoor dat er geen losse delen deeg zijn
  6. Pak nu een kom en vet deze kom in met een klein beetje olie. Niet te veel olie gebruiken
  7. Leg de bal deeg in de kom. Draai hem even door de kom heen, zodat alles onder de olie zit
  8. Nu kun je de kom afdekken. Dit kun je het beste doen met wat folie en een theedoek. Dit moet je het liefst anderhalf uur laten rijzen
  9. Zet de oven aan op 200 graden. Zorg ervoor dat je de bakplaat er vooraf uithaalt en bekleed met bakpapier
  10. Haal ondertussen een pan tevoorschijn en gooi hier ruim genoeg water in. Voeg hier dan 3 eetlepels honing aan toe
  11. Nu kun je het deeg uit de kom halen. Leg dit op het aanrecht en maak er 8 gelijke bollen van
  12. Haal je vingers door het deeg heen. Je gaat het gat in het midden van de bagel maken. Dit gat moet ongeveer 5 cm zijn
  13. Doe steeds 1 of 2 bagels per keer in de pan en kook elke kant 1 minuut. Haal ze er dan uit en leg ze op de bakplaat
  14. Nu kun je de roomboter smelten. Doe dit over de bagels heen. Wil je dat de bagels wat zaadjes bevatten? Dan moet je dit nu over de bagels heen strooien 
  15. Bak nu de bagels voor 20 minuten. De bagels zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn
  16. Haal de bagels uit de oven. Laat ze even afkoelen en je kunt ze direct eten!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.