Kwarkcake
Door
Jessy
op
om 9:37
Score:
100%
met 80 stemmen
- stem ook!
Er zijn heel wat verschillende recepten voor cake. Kwarkcake is hier een variant van. Het is een cake die steeds populairder wordt. Het is daarom zeker leuk om te kijken of deze cake wat voor jou is. Deze cake bevat namelijk per plakje maar liefst 10 gram eiwit. Met deze cake krijg je dus je eiwitten wel binnen.
Hoe maak je kwarkcake?
De kwarkcake is een erg goede koolhydraatarme optie. De cake wordt namelijk gemaakt met zo min mogelijk suiker. We gebruiken in dit recept dan ook suikervervanger, waardoor er geen suiker in zit, maar hij wel overheerlijk smaakt. Hierdoor heb je een cake met minder koolhydraten, die toch erg lekker is om op te eten.
De cake bevat dus niet alleen meer eiwitten dan een normale cake, maar ook een stuk minder koolhydraten. Hierdoor is dit een veel gezondere cake dan een normale cake. Hierdoor kun je er eigenlijk meer van eten dan een normale cake. Uit deze cake kun je 12 plakjes halen, waardoor er dus in totaal meer dan 120 gram eiwit in de volledig cake zit.
Deze cake wordt gemaakt in de oven, maar je kunt hem ook in de airfryer zetten. Het ligt er maar net aan wat jezelf lekkerder vindt. De airfryer heeft vaak lucht vanaf één kant, waardoor het wel goed is om de kwarkcake voldoende in de gaten te houden. Anders kan de cake niet even gaar worden.
De cake bevat dus niet alleen meer eiwitten dan een normale cake, maar ook een stuk minder koolhydraten. Hierdoor is dit een veel gezondere cake dan een normale cake. Hierdoor kun je er eigenlijk meer van eten dan een normale cake. Uit deze cake kun je 12 plakjes halen, waardoor er dus in totaal meer dan 120 gram eiwit in de volledig cake zit.
Deze cake wordt gemaakt in de oven, maar je kunt hem ook in de airfryer zetten. Het ligt er maar net aan wat jezelf lekkerder vindt. De airfryer heeft vaak lucht vanaf één kant, waardoor het wel goed is om de kwarkcake voldoende in de gaten te houden. Anders kan de cake niet even gaar worden.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 250 g volle kwark
- 100 g ongezouten roomboter
- 2 tl bakpoeder
- 65 gr erythritol
- 25 g eiwitpoeder
- 250 g amandelmeel
- 4 eieren
- 1 tl vanille-extract
Recept
- We beginnen met het verwarmen van de oven. Dit doen we op 165 graden
- Daarna voeg je de kwark en eieren in één kom. Roer dit even goed door elkaar
- Pak dan de roomboter en vanille-extract en voeg dit bij in de kom. Klopt dit allemaal op met de mixer. Zorg ervoor dat je het luchtig en klontvrij opklopt
- Het is handig om nu een andere kom te pakken. Hier voeg je het meel, de erythritol, het eiwitpoeder en het bakpoeder aan toe
- Dit meng je even door elkaar, zodat het meel goed gemixt is
- Voeg dit al kloppend aan het andere beslag toe. Dit doe je beetje bij beetje. Gooi dus niet alles er in één keer in. Klop het dan voor 2 minuten op
- Haal nu de cakevorm tevoorschijn. Bekleed hem met een bakpapiertje
- Schep nu het beslag in de vorm en zet de kwarkcake in de oven. De kwarkcake moet ongeveer 60 minuten in de oven
- Trek de oven tussendoor niet open. Kijk wel even door het raampje of het allemaal goed gaat
- Haal de cake na een uur uit de oven en laat hem dan volledig afkoelen
- Nu kun je de kwarkcake uit zijn bakvorm halen. Zorg ervoor dat je hem er netjes uit stort
- Snij de kwarkcake in 12 plakjes. Daarna kun je hem serveren met wat garnering. Je kunt dan denken aan wat room of nog wat extra vanille.