Eiersalade

Door
op om 8:12
Score: 100% met 15 stemmen - stem ook!
Eiersalade is iets heel erg simpels. Je kunt het op een broodje eten, maar ook op een toastje. Het ligt er maar net aan hoe je het lekker vindt om te eten. Daarom is het goed om te kijken hoe je deze salade zelf kunt maken. Zo heb je hem binnen 15 minuten klaar, zodat je er direct van kunt genieten!

Hoe maak je eiersalade?

Voor eiersalade heb je maar vrij weinig nodig. Zo is het hoofdingrediĆ«nt natuurlijk ei. Daarnaast gebruik je bijvoorbeeld bieslook en mosterd. De salade maak je al binnen 15 minuten, zodat je hier direct van kunt genieten. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld vrienden over de vloer hebt of gewoon weg geen zin hebt om iets moeilijks te maken. 

Uiteraard kun je in dit recept nog wat toevoegen. Je kunt er altijd voor kiezen om wat zout en peper toe te voegen. Je kunt het helemaal naar je eigen smaak inrichten. Wij prakken de eieren met een vork, maar je kunt ze ook in een keukenmachine doen. Zo hoef je nog minder zelf te doen!

Je kunt het recept eventueel nog makkelijker maken door gewoon alles in de machine te gooien. De keukenmachine mengt alles goed en snel. Let wel op, dan wordt het meer een papje dan een salade. Wil je dus echt stukjes ei houden? Dan is het te adviseren om de eieren gewoon te prakken. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

 • 6  eieren
 • 25 g verse bieslook
 • 6 el mayonaise
 • 1 tl worcestershiresauce
 • 1 en half tl mosterd 

Recept

 1. Kook als eerst de eieren. Je kunt de eieren het beste hard koken. Dit doe je door de eieren ongeveer 8 tot 10 minuten te koken
 2. Giet de eieren af en laat ze even staan onder stromend water
 3. Pel de eieren nu en prak ze in een kom met een vork
 4. Laat ze even afkoelen. Je kunt ze het beste even 5 minuten laten staan
 5. Pak de bieslook en snij dit in kleine, hapklare stukjes
 6. Meng nu de worcestershiresauce, mosterd, mayonaise en de bieslook met elkaar
 7. Meng dit weer met de geprakte eieren. Meng het wel goed door elkaar, anders krijg je geen even effect
 8. Strooi er nog wat zout en peper naar smaak in
 9. Nu is je eiersalade klaar! Je kunt altijd nog wat bieslook toevoegen aan de bovenkant van de salade 
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.