Eierbal
Door
Jessy
op
om 9:12
Score:
100%
met 74 stemmen
- stem ook!
Er zijn heel wat Nederlandse dingen die jezelf kunt maken. Zo is een eierbal misschien wel wat voor jou. Het is een bal met ei er in. Dit is erg eenvoudig te maken. Je hebt er minder dan een half uur voor nodig. Hierdoor heb je binnen no-time iets lekkers voor bij de borrel. Dit is toch ideaal?
Hoe maak je een eierbal?
Een eierbal maak je met kroketten en ei. Daarnaast heb je een frituurpan nodig. Het is dus goed om te kijken of je frituurvet nog goed is. Anders kun je altijd wat nieuwe olie bij halen. Het verschilt per persoon welk vet je gebruikt, maar over het algemeen werkt elke olie wel. Als je de olie maar warm genoeg kunt krijgen.
Het is ook mogelijk om deze ballen in de airfryer te maken. Het is wel goed om te weten dat ze dan wel minder knapperig kunnen worden. Dit komt door het feit dat de ballen dan moeten liggen. In de frituurpan drijven ze. Dit kan in een airfryer niet. Daarom is het goed om te kijken wat jezelf het lekkerste vindt en welke uitkomst je dan het beste kunt kiezen.
Over het algemeen zijn deze eieren meer dan genoeg gekruid door de kroketten. Anders kun je altijd nog wat zout toevoegen. Let wel op, voor de meeste mensen is dit niet nodig. Daarom is het altijd verstandig om zout pas later toe te voegen. Dit doe je dan wanneer je al aan het eten bent. Op die manier kun je voorkomen dat het te zout is. Je wilt namelijk niet je recept verpesten door de ballen te zout te maken.
Tip: Haal de kroketten vooraf uit de vriezer, zodat je ze makkelijk kunt snijden
Het is ook mogelijk om deze ballen in de airfryer te maken. Het is wel goed om te weten dat ze dan wel minder knapperig kunnen worden. Dit komt door het feit dat de ballen dan moeten liggen. In de frituurpan drijven ze. Dit kan in een airfryer niet. Daarom is het goed om te kijken wat jezelf het lekkerste vindt en welke uitkomst je dan het beste kunt kiezen.
Over het algemeen zijn deze eieren meer dan genoeg gekruid door de kroketten. Anders kun je altijd nog wat zout toevoegen. Let wel op, voor de meeste mensen is dit niet nodig. Daarom is het altijd verstandig om zout pas later toe te voegen. Dit doe je dan wanneer je al aan het eten bent. Op die manier kun je voorkomen dat het te zout is. Je wilt namelijk niet je recept verpesten door de ballen te zout te maken.
Tip: Haal de kroketten vooraf uit de vriezer, zodat je ze makkelijk kunt snijden
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 8 rundvleeskroketten
- 4 eieren
- Frituurvet
Recept
- Kook de eieren vooraf. Ze moeten hard gekookt zijn. Kook de eieren daarom minstens 10 minuten
- Laat de eieren nu schikken. Dit doe je eenvoudig onder koud water. Daarna pel je alle vier de eieren
- Zet de frituurpan aan. Het beste is om 170 graden aan te houden. Zo worden ze op een eenvoudige manier aan alle kanten gaar
- Pak nu 2 kroketten en snij deze in de lengte door midden
- Nu vouw je de 2 kroketten om het ei heen. Je moet ze stevig aan drukken en vormen als een bal. Zo zorg je ervoor dat je ze het makkelijkste kunt frituren
- Druk ze voordat je ze in de frituurpan legt nog even aan. Frituur de ballen nu ongeveer 5 minuten
- De eierballen zijn gaar wanneer ze bruin worden. Ze moeten een mooi korstje hebben
- Nu zijn deze overheerlijke ballen klaar. Je kunt ze serveren met een overheerlijk sausje om ze nog lekkerder te maken