Uiensoep

Door
op om 9:04
Score: 100% met 23 stemmen - stem ook!
De een houd ervan en de ander niet, uiensoep. Het is een Frans gerecht die erg veel gegeten wordt. Er zijn ook verschillende varianten van deze soep te vinden. Daarom delen wij ook een makkelijk, maar erg lekker recept. Zo kun je deze soep binnen no-time op tafel hebben staan, zonder te veel moeite te doen.

Hoe maak je uiensoep?

Uiensoep maak je uiteraard met uien. Voor dit recept gebruiken we 2 hele uien. Verder maken we de soep met wat kruiden en bouillon. Je kunt zelf enkele kruiden aanpassen of er wat extra bij in doen. Deze keuze kun je zelf maken wanneer je aan het koken bent. Op die manier sluit het recept straks ideaal aan op wat jij lekker vindt. 

Uiensoep maak je in een pan en je hebt de oven nodig voor dit recept. Op die manier kun je de lekkerste soep maken. De soep is bedoeld voor 4 personen, maar je kunt het recept altijd verdubbelen als je met meerdere personen bent. Zo kun je het recept aanpassen naar 8 personen, maar ook naar 12 of 24!

Deze soep wordt gemaakt met runderbouillon. Daarom is de soep niet vegetarisch. Wil je wel een vega soep maken? Kies dan voor een ander soort bouillon. Op die manier maak je dit recept binnen een hand omdraai toch vega. Dit is ideaal als je vegetariĆ«rs in de familie hebt. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 2  uien
  • 750 ml runderbouillon
  • 1 el citroensap
  • 1 aardappel
  • 2 tl gedroogde tijm
  • Een snufje nootmuskaat
  • 4 sneetjes ciabatta
  • 1 el olijfolie
  • 2 el peterselie 

Recept

  1. Snij de ui fijn. Je kunt zelf kijken hoe groot je wilt dat de stukken zijn
  2. Nu ga je de aardappel in kleine blokjes snijden. Het is handig om de aardappel eerst te schillen. Dit hoeft niet per se
  3. Gooi nu wat olie in de pan en fuit hier het uitje bij. Doe dan de aardappel en de tijm erbij. Dit laat je ongeveer 10 min staan met de deksel op de pan
  4. Haal nu de bouillon tevoorschijn. Giet dit bij in de pan. Breng dit aan de kook voor ongeveer 10 minuten
  5. Pak nu de staafmixer en pureer alles fijn. Zo krijg je een lekker romige soep
  6. Het is goed om nu wat nootmuskaat naar smaak toe te voegen. Voeg daarna de citroensap en wat peper/zout toe
  7. Roer dit allemaal goed door elkaar
  8. Zet de oven aan. Scheur de ciabatta ondertussen in kleine stukjes
  9. Snij nu de peterselie fijn, zodat dit met de ciabatta kruimels kunt gaan mengen. 
  10. Voeg dan wat olie en peper toe. Roer dit door elkaar 
  11. Schep de soep in verschillende kommen en strooi hier de kruimels overheen
  12. Nu kunnen de soepkommen voor ongeveer 3 tot 4 minuten in de oven
  13. Zijn de kruimels wat knapperig worden? Dan zijn ze klaar!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.