Spaghetti carbonara

Door
op om 13:42
Score: 100% met 20 stemmen - stem ook!
Spaghetti is iets wat vele mensen lekker vinden. Je kunt dit met een rode saus maken, maar je kunt ook kiezen voor een ander soort sausje. Zo is spaghetti carbonara ook steeds populairder. Daarom is het zeker goed om te kijken hoe je dit gerecht zelf kunt maken. Het is namelijk helemaal niet moeilijk!

Hoe maak je spaghetti carbonara?

Het maken van spaghetti carbonara is niet moeilijk. Daarom is het een leuk en simpel gerecht om eens te maken. Binnen een halfuurtje heb je dan al een heerlijke avondmaaltijd op tafel staan. Vele mensen kunnen hierdoor wat lekker maken, zonder hier uren voor in de keuken te staan. Na een lange werkdag heb je hier namelijk geen zin meer in. 

De spaghetti carbonara maken wij met slagroom. De slagroom zorgt voor een romig sausje, waardoor je er nog meer van kunt genieten. Verder gebruiken wij spekjes, maar deze kun je er altijd uit laten. Op die manier maak je het recept vegetarisch, zodat je hier niet meer naar om hoeft te kijken. 

Dit recept is voor iedereen bedoeld. Daarom hebben we het zo simpel mogelijk proberen te houden. Je kunt er wat extra dingen aan toevoegen. Het is altijd leuk om het recept op jezelf aan te passen, zodat je er nog meer van kunt genieten. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 400 g volkoren spaghetti
  • 200 g spekreepjes
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 4 takjes verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook 

Recept

  1. Kook de spaghetti zoals je het altijd doet. Weet je dit niet precies? Dan staat het altijd op de verpakking wat je moet doen
  2. Pak ondertussen een kom en doe de slagroom in deze kom. Doe de eieren hier ook bij in
  3. Klop dit allemaal even met een vork. Zorg ervoor dat je dit goed fijn raspt. Daarna doe je alle kaas er bij in. 
  4. Nu ga je de peterselie klein snijden. Dit kun je naar eigen inzicht snijden
  5. Haal nu een koekenpan tevoorschijn. Bak hier de spekreepjes in. Dit duurt ongeveer 5 min
  6. Ondertussen kun je de knoflook snijden. Gooi de knoflook bij de spekjes in zodra de spekjes bijna klaar zijn
  7. Haal de spekjes met de knoflook nu uit de pan en laat ze uitlekken op het keukenpapier
  8. Giet de spaghetti af en voeg hier het roommengsel en de spekjes aan toe. Blijf dit goed door elkaar heen roeren tot alle kaas gesmolten is
  9. Je kunt er altijd wat kookvocht aan toevoegen om het allemaal wat dikker te maken
  10. Haal nu de spaghetti uit de pan en serveer dit op 4 borden. Zodra de spaghetti carbonara opgediend is, kun je er wat peterselie overheen strooien. 
  11. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak. Nu heb je heerlijke spaghetti carbonara!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.