Spaghetti met klassieke tomatensaus
Door
Marijn
op
om 12:43
Score:
100%
met 90 stemmen
- stem ook!
Spaghetti is voor de meeste mensen één van de lekkerste gerechten die ze kunnen maken. Het is een simpel en snel gerecht om te maken, maar dit houdt niet weg dat het een heerlijk gerecht is om te eten.
Italiaanse pracht
Als je denkt aan een Italiaans gerecht, is spaghetti natuurlijk het eerste waar je aan denkt. Spaghetti is erg simpel, maar dit maakt het gerecht niet minder lekker. Vooral als je kiest voor een simpele tomatensaus, is het mogelijk om de spaghetti ideaal naar voren te laten komen.
Als je het gerecht nog lekkerder wilt maken, kies je het beste voor een kwaliteit spaghetti. Deze saus is erg geschikt voor verse pasta of eierpasta. Hierdoor komt de smaak van de spaghetti lekker naar voren.
Als je het gerecht nog lekkerder wilt maken, kies je het beste voor een kwaliteit spaghetti. Deze saus is erg geschikt voor verse pasta of eierpasta. Hierdoor komt de smaak van de spaghetti lekker naar voren.
Eigen aanpassingen maken
Het is mogelijk om eigen aanpassingen aan dit recept te maken. Het is erg makkelijk om dingen toe te voegen aan deze saus. Denk hierbij aan gehakt of gehaktballetjes, maar ook aan ui of knoflook als je dat lekker vindt.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 500 g spaghetti
- 500 ml passata (gezeefde tomaten)
- 1 takje basilicum
- Zout en peper
Recept
- Zet een pan met ruim water op middelhoog vuur en voeg hier een flinke snuf zout aan toe.
- Zet een andere pan op laag vuur en voeg hier de passata en het takje basilicum aan toe.
- Breng de pan met passata op smaak met wat zout en peper.
- Als de pan met water aan de kook is, voeg je de spaghetti toe.
- Als de spaghetti klaar is met koken, bewaar wat van het pastawater en giet de spaghetti af.
- Verwijder het takje basilicum uit de pan met passata.
- Voeg de spaghetti en het pastawater toe aan de saus. Laat dit eventjes koken tot een dikke saus ontstaat.