Saucijzenbroodjes

Door
op om 10:51
Score: 100% met 77 stemmen - stem ook!
Een echt Hollands recept: saucijzenbroodjes. Wie lust ze niet? Broodjes met gehakt erin. Er zijn maar weinig mensen die er niet graag eentje eten. Hoe leuk is het om ze dan zelf te maken? Dit recept is niet al te moeilijk, maar wel erg lekker. Zo heb je de komende tijd een heerlijke lunch op het programma staan. 

Hoe maak je saucijzenbroodjes?

Saucijzenbroodjes maken is niet al te moeilijk. Je hebt er niet al te veel voor nodig. Daarnaast maak je er met dit recept ook direct 8. Zo kun je ze delen of zelf allemaal opeten. Het ligt er maar net aan hoe lekker je ze uiteindelijk vindt. Anders maak je er gewoon nog meer!

De broodjes kunnen binnen 15 à 20 min klaar zijn. Zolang moeten ze namelijk in de oven. Als ze mooi goudbruin zijn, weet je dat ze uit de oven kunnen. Je kunt zelf bepalen hoeveel vlees je in de broodjes doet. We raden wel aan er niet te veel in te doen. De broodjes moet namelijk wel goed sluiten. 

Als je deze saucijzenbroodjes hebt gemaakt, wil je nooit meer wat anders. In de keuken ruikt het heerlijk naar de broodjes. Je kunt er ook nog een sausje bij maken. Dan dip je de broodjes in het sausje. Deze kun je ook altijd zelf maken. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 8  plakken bladerdeeg
  • 300 g gehakt
  • 2 eieren
  • 25 g bloem
  • 25 g roomboter
  • 25 ml water
  • 25 ml volle melk
  • Een halve tl zwarte peper
  • Zout naar smaak
  • 1 tl peterselie
  • Een halve tl nootmuskaat

Recept

  1. Pak een klein pannetje
  2. Doe de boter, melk en water in de pan. Verwarm dit op het fornuis op middelvuur
  3. Zorg ervoor dat de boter goed gesmolten is. Roer tussendoor af en toe een keer
  4. Zet nu het vuur op zijn laagst. Kijk dus even of het vuur echt laag staat
  5. Pak dan de bloem en doe dit bij in de pan. Blijf de hele tijd roeren met een lepel
  6. Verwarm het ongeveer 5 minuten. De bloem moet dan goed warm zijn
  7. Is de bloem goed warm? Haal de pan dan van het vuur. Zet deze op een onderzetter
  8. Pak nu 1 ei. Breek deze en doe hem bij in de pan. Roer dit goed door alles heen
  9. Zorg ervoor dat je goed blijft roeren. Het ei moet helemaal weg zijn
  10. Het deeg moet een glansje hebben. Dan is het deegje klaar
  11. Laat het deeg nu afkoelen. Let op! Doe dit op kamertemperatuur, niet in de koelkast
  12. Haal een beslagkom tevoorschijn. Doe hier het gehakt in
  13. Kneed het gehakt even los en doe er dan zout en peper bij
  14. Pak nu de peterselie en nootmuskaat en voeg dit toe. Kneed dit allemaal goed samen
  15. Zorg ervoor dat het gehakt goed samenkomt 
  16. Zet de oven aan op 200 graden. Laat deze even goed voor verwarmen
  17. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat ze goed ontdooien
  18. Zet dit aan de kant en pak het deeg van bloem. Hier gooi je het gehakt bij in
  19. Roer alles goed samen. Het moet echt één geheel worden
  20. Doe dit allemaal in een spuitzak
  21. Pak nu een plakje bladerdeeg. Spuit met de zak een worst in het midden van het bladerdeeg. Het beste is om net onder het midden te beginnen. Zo is net niet de helft bedekt
  22. Zorg er voor dat de randjes altijd vrij blijven
  23. Haal nu het water tevoorschijn. Bestrijk de randjes met een klein beetje water
  24. Nu kun je het bladerdeeg dicht gaan vouwen. Drukt de randjes dan zacht aan. Dit kun je met een vork doen. Zo zorg je voor een goede vorm. Uiteindelijk krijg je dan de vorm van een saucijzenbroodje
  25. Herhaal dit nog eens zeven keer. Uiteindelijk heb je dan 8 mooie broodjes klaar liggen. 
  26. Om de saucijzenbroodjes goudbruin te krijgen, bestrijken we hem nog even
  27. Pak een kom en doe hier het ei in. Klop het eigeel en eiwit samen
  28. Neem nu een kwast en bestrijk de saucijzenbroodjes met het ei
  29. Pak nu de bakplaat. Leg hier een bakpapiertje op
  30. Verdeel de 8 broodjes over de bakplaat heen. Zorg dat ze elkaar niet raken
  31. Zet ze 15 tot 20 minuten in de oven. Ze moeten mooi goudbruin zijn
  32. Haal ze uit de oven en laat ze wat afkoelen. Daarna kun je er van smullen!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.