Penne alla Vodka (pasta met pittige wodka saus)
Door
Marijn
op
om 16:33
Score:
100%
met 79 stemmen
- stem ook!
Wil je snel een gerecht op tafel zetten? Pasta is dan altijd je beste vriend. Ook deze Penne alla Vodka is een goede optie als je niet zoveel tijd hebt om iets op tafel te zetten. Dit recept is snel in elkaar te zetten en is flinke verwennerij voor je smaakpapillen.
Pasta met Vodka
Als je aan een pasta gerecht denkt, is Vodka waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Meestal denk je aan wijn als het gaat om pasta. Desondanks is het een heerlijke combinatie waarin een beetje pit is verwerkt.
Vodka en pasta zijn een combinatie die ideaal samengevoegd kunnen worden tot deze heerlijke romige, licht pittige Penne alla Vodka.
Vodka en pasta zijn een combinatie die ideaal samengevoegd kunnen worden tot deze heerlijke romige, licht pittige Penne alla Vodka.
Weinig ingrediënten
Het ideale aan zo'n gerecht, is dat de meeste mensen dit zo op tafel kunnen zetten. Het gerecht bevat een aantal ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt. Als je ze niet in huis hebt, kun je ze goedkoop bij de winkel halen, waardoor het ook nog eens een goedkope optie is.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 500 g penne (of rigatoni)
- 130 g tomatenpuree
- 60 ml Vodka
- 175 ml room
- 115 g Parmezaanse kaas
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 tl gedroogde chilivlokken (of poeder)
- Zout en peper
- Olijfolie
Recept
- Zet een pan met ruim kokend water op het vuur en voeg hier een flinke snuf zout aan toe.
- Snipper een ui fijn en pers of snij de knoflook zo fijn mogelijk.
- Voeg de penne (of rigatoni) toe aan de pan met kokend water.
- Pak een grote bakpan en voeg hier een flinke scheut olijfolie en de gesnipperde ui aan toe. Laat de ui glazig worden op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook en chilivlokken toe als de ui glazig is en bak dit een minuutje mee. Voeg hierna de tomatenpuree toe en laat dit bakken tot de rauwe tomatengeur is verdwenen.
- Blus dit af met de Vodka en laat dit koken tot de alcohol is verdwenen. Hierna voeg je de room en de Parmezaanse kaas toe.
- Als de pasta bijna gaar is, bewaar je een half kopje van het pastawater en giet je de rest af in een vergiet.
- Voeg de pasta toe aan de saus en doe hier wat pastawater bij. Proef de saus goed en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Als de saus de juiste consistentie heeft gekregen, is het gerecht klaar. Genieten maar!