Broodje shoarma
Door
Marijn
op
om 10:00
Score:
100%
met 84 stemmen
- stem ook!
Wie houdt er nu niet van shoarma? In Nederland is dit een enorm bekend gerecht die veel mensen graag eten. Je kunt shoarma ook erg goed zelf maken. Vooral als je de juiste ingrediënten hebt, kun je heerlijke shoarma eten. In dit recept leer je hoe je dat moet doen.
Een broodje met gekruid vlees
Een broodje shoarma is eigenlijk gewoon een broodje gekruid vlees. Desondanks is het een heerlijke maaltijd om te eten. Vooral als je er een flinke kwak knoflooksaus op doet, kan je dag niet meer op.
Als je het broodje shoarma nog lekkerder wilt maken, kun je met ons broodrecept zelf broodjes maken voor je broodje shoarma. Met dit recept kun je ook (pita)broodjes maken door de vorm net iets anders te maken.
Als je het broodje shoarma nog lekkerder wilt maken, kun je met ons broodrecept zelf broodjes maken voor je broodje shoarma. Met dit recept kun je ook (pita)broodjes maken door de vorm net iets anders te maken.
Je eigen shoarmakruiden maken
Je kunt de shoarmakruiden zo in de winkel kopen, maar het is eigenlijk lekkerder om ze zelf te maken. Dit is ook nog eens erg makkelijk om te doen. Hieronder zie je de kruiden die je nodig hebt voor huisgemaakte shoarmakruiden:
- 2 el pull biber (kan vervangen worden door paprikapoeder)
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el komijn
- 1/2 el kaneel
- 1/2 el oregano
- 1/2 el gemberpoeder
- 1/2 el korianderpoeder
- 1/4 el cardemom
Om eventueel extra smaak aan de shoarmakruiden te geven, kan het lekker zijn om citroenschil en/of sap toe te voegen.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 100 gram Griekse yoghurt
- 5 el shoarmakruiden
- (Pita)broodjes
Recept
- Snij de kipfilet in reepjes
- Pak een mixkom en gooi hier de kipfilet, Griekse yoghurt en shoarmakruiden in.
- Mix dit goed door elkaar en laat dit minimaal een uur marineren.
- Pak een bakpan en laat de kort warm worden op middelhoog vuur
- Bak vervolgens de kipshoarma tot het gaar is
- Maak de broodjes kort warm in de oven en vul deze met shoarma en flink wat knoflooksaus