Chocolate chip cookies

Door
op om 14:23
Score: 100% met 32 stemmen - stem ook!
Wil jij overheerlijke chocolate chip cookies maken? Dan heb ik hier het ideale recept voor jou! De koekjes zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens makkelijk om te maken. Op die manier heb je binnen een halfuurtje de koekjes klaar. Daarna laat je ze afkoelen en je kunt ze direct opeten.

Hoe maak je chocolate chip cookies?

De chocolate chip cookies maken is niet al te moeilijk. Je hebt er ook niet zoveel voor nodig. Dit zorgt ervoor dat het recept betaalbaar blijft. Dit is een leuk recept om samen met je kinderen te maken, maar het is ook leuk om zelf te maken. De koekjes zijn erg lekker, maar kunnen wel machtig zijn. 

Het is goed om te kijken welke chocolade je zelf toe wilt voegen. Niet iedereen houdt van donkere chocolade of juiste witte chocolade. Het is daarom goed om te kijken wat jezelf lekker vindt. Op die manier kun je het recept je eigen draai geven. Dit vinden de meeste mensen erg leuk om te doen met een recept. Zo kun je er toch net wat meer van genieten. 

Het recept is makkelijk te maken en je kunt er heerlijk van genieten. Het is wel aan te raden on de roomboter vooraf uit de koelkast te halen. Op die manier voorkom je dat de boter te hard is om te kloppen. Haal de boter bijvoorbeeld een uurtje voordat je wilt beginnen uit de koelkast. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 240 g bloem
  • 1 ei
  • 75 g kristalsuiker
  • 75 g basterdsuiker
  • 120 g ongezouten roomboter
  • 100 g chocolade 
  • Een snufje zout
  • Een halve theelepel baking soda

Recept

  1. Pak een beslagkom. Weeg de boter af en doe dit in de kom
  2. Klop de boter even zacht met de mixer. Zorg ervoor dat de boter wat los geklopt is
  3. Voeg nu de twee soorten suiker toe. Meng dit weer even goed door elkaar met de mixer
  4. Wanneer alles samen is gekomen, voeg je het ei toe. Meng nu alles weer goed met elkaar
  5. Zorg ervoor dat het ei goed opgenomen is in het beslag
  6. Haal daarna een zeef tevoorschijn. Zeef de bloem boven de beslagkom, zodat alles toegevoegd wordt. 
  7. Spatel de bloem nu door het beslag heen. Zorg ervoor dat alles goed opgenomen is
  8. Meng nu ook de zout en de baking soda door het beslag heen. Zorg ervoor dat dit goed opgenomen is
  9. Snij nu je chocolade in kleine stukjes. Wanneer je chocolate chips hebt, hoef je dit niet te doen
  10. Kneed het koekjesdeeg nu goed door elkaar heen. Het moet een echt goed beslag worden
  11. Leg het koekjesdeeg in de koelkast. Laat dit minimaal 45 minuten rusten. Zo komen de smaken goed samen. 
  12. Zet ondertussen de oven aan op 180 graden. Bekleed ondertussen de bakplaat met een bakpapiertje. 
  13. Pak nu het deeg uit de koelkast en maak 8 gelijke balletjes. Zorg dat de balletjes goed rond zijn
  14. Leg ze balletjes nu op de bakplaat. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben. Anders gaan de koekjes aan elkaar vast zitten
  15. Druk de koekjes nu plat, zodat het echte chocolate chip cookies worden
  16. Zet ze nu voor 10 minuten in de oven. Ze zijn gaar wanneer de koekjes er knapperig uit zien
  17. Let op! De koekjes zullen nog wat zacht zijn als je ze uit de oven haalt. Laat ze daarom even afkoelen buiten de oven. 
  18. Zijn ze afgekoeld? Nu kun je genieten van je koekje! 
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.