Nacho's

Door
op om 8:41
Score: 100% met 89 stemmen - stem ook!
Nacho's zijn overheerlijk. Je kunt ze tijdens een tv-avondje eten, maar je kunt ze ook bij een borrel eten. Het voordeel aan nacho's is het feit dat ze glutenvrij zijn. Voor een hele hoop mensen onder ons is dit een zeer groot voordeel. Daarom is het zeker goed om te kijken hoe je deze lekkere nacho's zelf kunt gaan maken. 

Hoe maak je zelf Nacho's

Dit gerecht is niet alleen makkelijk, maar ook snel! Binnen een halfuurtje kun je al klaar zijn. Daarnaast kun je er zelf voor kiezen om dit gerecht vega te maken. Je kunt dan in plaats van normaal gehakt, vega gehakt gebruiken. Zo is dit recept voor iedereen toegankelijk. Dit is erg handig voor een verjaardag of voor op een borrel. 

Het kost je in totaal 30 minuten om de nacho's te kunnen maken. Ze hoeven maar 5 tot 10 minuten in de oven. Hierdoor weet je zeker dat het niet al te lang duurt voordat je het eten klaar hebt. Zelfs kinderen kunnen dit recept maken. Je kunt het gehakt ook altijd vervangen door kip, zodat je het wat meer bij jezelf vindt passen. 

In dit recept gebruiken we guacamole, maar je kunt ook een ander soort dip kiezen. Er zijn een hele hoop verschillende soorten dip die goed gaan met deze chips. Daarom is het goed om te kijken wat jezelf lekker vindt. De nacho's kunnen helemaal op je eigen manier gemaakt worden. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 250 g jonge kaas
  • 2 jalapeño's
  • 2 avocado's 
  • 200 g nacho chips 
  • 125 g zure room
  • 200 g tomatensaus
  • 1 limoen
  • 1 kleine rode ui
  • Wat koriander naar smaak 
  • 1 el olie 
  • Kruiden mix naar keuze
  • Peper en zout naar smaak 

Recept

  1. Zet de oven aan op 225 graden. Zorg ervoor dat de oven goed voorverwarmd is
  2. Pak nu een koekenpan en doe hier wat olie in. Je gaat nu het gehakt goed bakken. Het gehakt moet gaar zijn
  3. Voeg nu kruiden naar keuze toe. Wij hebben knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano, komijn, chili poeder, uienpoeder en zout toegevoegd
  4. Doe nu 100 ml water bij in de pan. Laat dit ongeveer 5 tot 7 minuten door bakken
  5. Pak nu de nacho's en verdeel deze oven de ovenschaal. Daarna kun je de gehakt goed over de nacho's heen verdelen 
  6. Nu kun je de jalapeño's snijden en goed over door alles heen mengen. Hou je niet van pittig? Sla dan deze stap over
  7. Verdeel nu de tomatensaus en de helft van de kaas over de nacho's heen. Zorg ervoor dat alles goed met elkaar gemengd is. 
  8. Als alles een beetje gemengd is, kun je als laatste de helft van de kaas over de bovenkant van de nacho's heen strooien
  9. Zet dit in de oven voor ongeveer 5 tot 10 minuten. Hou het wel in de gaten, want je wilt niet dat de kaas verbrand
  10. Haal ondertussen de avocado's tevoorschijn. Snij deze door midden en haal al het vruchtvlees eruit. 
  11. Doe dit in een bakje en prak dit allemaal goed fijn. Voeg daarna de zure room toe. Prak dit nogmaals goed met elkaar
  12. Wanneer alles goed gemengd is knijp je de limoen boven het bakje uit. Dit roer je er goed doorheen
  13. Snij nu een rode uit goed fijn. Haal hem eventueel door een hakmolen heen. Dit voeg je toe aan de guacamole
  14. Gooi nu ook de koriander erbij. Roer dit allemaal goed door elkaar
  15. Voeg wat peper en zout toe voor de smaak. Je kunt eventueel een chilipeper zonder de zaadjes toevoegen voor extra smaak
  16. Haal de Nacho's uit de oven. Nu kun je nacho's serveren met de guacamole 
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Duizenden mensen zoals jij genieten al van onze gratis recepten

Maak een account