Financiers
Door
Jessy
op
om 18:26
Score:
100%
met 122 stemmen
- stem ook!
Financiers zijn kleine franse cakejes. Ze zijn overheerlijk. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk om te maken. Binnen en halfuurtje heb je ze al op tafel staan. Dit is ideaal als je dol bent op cake. Je hebt er ook nog eens niet zoveel voor nodig. Dat is natuurlijk helemaal makkelijk
Hoe maak je financiers?
Financiers maak je met een paar ingrediënten. Je hebt boter, suiker en wat bloem. Daarnaast gebruik je nog wat eiwitten en dan ben je er al bijna. Je hoeft er dus niet lang mee bezig te zijn. Dit is ideaal als je snel iets lekkers wilt maken. Dit scheelt je een hoop tijd in verhouding met andere cakejes.
De financiers zijn bedoeld voor iedereen. Hierbij kun je denken aan kinderen, maar ook ouderen zijn dol op deze lekkernij. Dat maakt het ook zo leuk om ze te maken. Per persoon kan het verschillen hoe je zeker lekker vindt. Je kunt er altijd nog een extra smaakje aan geven als je dit graag wilt. Zo kun je zelf een twist aan het recept geven.
Het is goed om te weten dat je het zelfs glutenvrij kunt maken. Je kunt ze ook koolhydraatarm maken. De opties zijn eindeloos. Daarom is het zeker een aanrader om het recept eens uit te testen. Helemaal omdat het niet langer duurt dan 30 min. Waarom zal je het dan niet proberen?
De financiers zijn bedoeld voor iedereen. Hierbij kun je denken aan kinderen, maar ook ouderen zijn dol op deze lekkernij. Dat maakt het ook zo leuk om ze te maken. Per persoon kan het verschillen hoe je zeker lekker vindt. Je kunt er altijd nog een extra smaakje aan geven als je dit graag wilt. Zo kun je zelf een twist aan het recept geven.
Het is goed om te weten dat je het zelfs glutenvrij kunt maken. Je kunt ze ook koolhydraatarm maken. De opties zijn eindeloos. Daarom is het zeker een aanrader om het recept eens uit te testen. Helemaal omdat het niet langer duurt dan 30 min. Waarom zal je het dan niet proberen?
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 75 g boter
- 150 g suiker
- 0.5 tl vanille-extract
- 50 g bloem
- 50 g amandelmeel
- 4 eiwitten
- Een snufje zout
Recept
- Zet de oven aan. Doet dit op 200 graden
- Pak nu de vorm die je gebruikt. Het handigste is een financiervorm, anders een cakevorm
- Vet deze vorm in. Vet hem goed in, zodat je de cake er makkelijk uit kunt halen
- Pak nu de bloem en meng dit met het amandelmeel. Roer dit even goed door elkaar
- Voeg nu de suiker en de vanille toe. Roer dit weer opnieuw goed door elkaar
- Pak een andere kom. Doe hier 4 eiwitten in. Zorg ervoor dat er geen eigeel bij komt
- Klop het eiwit stijf. Het handigste is om een mixer te gebruiken. Voeg hier wat zout bij
- Haal nu een pannetje tevoorschijn. Smelt hier de boter in. Let op, de boter moet niet bruin worden
- Voeg nu de boter toe aan het deeg. Roer dit allemaal goed door elkaar heen
- Zet nu de vorm klaar. Giet het mengsel in de vorm
- Zet nu de vorm in de oven. Doe dit ongeveer 15 tot 20 minuten.
- Controleer of de financiers klaar zijn. Doe dit aan de hand van een prikker
- Laat ze nu even afkoelen buiten de oven
- Zijn ze wat afgekoeld? Dan kun je ze uit hun vorm halen. Doe dit voorzichtig, zodat ze niet breken
- Leg ze op een bord en nu kun je ze serveren!