Indonesisch saté stoofvlees
Door
Marijn
op
om 10:43
Score:
100%
met 91 stemmen
- stem ook!
Zoek je een hartverwarmend gerecht die je in de winter kunt eten? Dit stoofvlees is de beste optie als je jezelf lekker wilt verwarmen met een heerlijk gerecht. Vooral als je van Indonesisch eten houdt, is dit een goede optie om voor te kiezen.
Warme smaken in stoofvlees
Wie houdt er nu niet van saté? Het is dan ideaal om saté te combineren met stoofvlees dat lekker uit elkaar valt. Door hiervoor te kiezen, krijg je de prachtige combinatie die je in dit gerecht vindt.
Het is ideaal om dit gerecht te combineren met een flinke schep gekookte rijst of stuk brood. Als je van pittig houdt, kun je ook wat extra sambal toevoegen. Vooral in Indonesische gerechten kan dit erg lekker zijn.
Het is ideaal om dit gerecht te combineren met een flinke schep gekookte rijst of stuk brood. Als je van pittig houdt, kun je ook wat extra sambal toevoegen. Vooral in Indonesische gerechten kan dit erg lekker zijn.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 700 gram stoofvlees
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 3 tl sambak oelek
- 3 el ketjap manis
- 2 el pindakaas
- 400 ml kokosmelk
- Zout en peper
Recept
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn
- Snij het vlees in stukjes en breng dit op smaak met zout en peper
- Zet een pan op middelhoog vuur en voeg hier een flinke scheut olie aan toe
- Bak het vlees goed bruin en haal dit vervolgens weer uit de pan
- Fruit de ui en de knoflook kort tot glazig
- Voeg het vlees weer toe met de kokosmelk, pindakaas, sambal en ketjap
- Doe de deksel half op de pan en laat dit 2 tot 3 uur pruttelen
- Serveer met rijst of brood en geniet!