Hutspot
Door
Jessy
op
om 10:00
Score:
100%
met 93 stemmen
- stem ook!
Hutspot is een puur Hollands gerecht. Vele mensen vinden het overheerlijk. Daarom is het zeker goed om te kijken hoe je hutspot kunt maken. Gelukkig is dit een erg eenvoudig recept. Binnen een halfuurtje heb je dit gerecht al op tafel staan. Op die manier heb je dus niet zoveel tijd nodig, maar wel een lekker recept op tafel staan.
Hoe maak je hutspot?
Het is erg eenvoudig om hutspot te maken. Je hebt er ook niet zoveel voor nodig. De hoofd ingrediënten zijn aardappels, winterpennen en rookworst. Natuurlijk mag er ook geen ui ontbreken. Daarom is het een recept wat veel mensen willen leren. Het is niet al te moeilijk en binnen een halfuurtje heb jij een overheerlijke Hollandse pot op tafel staan.
Je kunt ervoor kiezen om rookworst te gebruiken. Dit hebben wij wel gedaan. Uiteraard hoeft dit niet. Je kunt het ook vega maken. Wij gebruiken ook normale melk. Dit is namelijk echt Hollands. Het kan zijn dat je liever voor een andere variant kiest. Dat kan natuurlijk altijd. Kijk gewoon wat jezelf lekker vindt. Dan kun je het recept daar op aan passen.
Zo lust je misschien geen ui. Ui kun je dan weglaten of misschien vervangen door een andere soort ui. Het is altijd goed om te kijken hoe je een recept jouw eigen draai kan geven. Dit is altijd het leuke aan koken. Zo leer je nog eens wat.
Je kunt ervoor kiezen om rookworst te gebruiken. Dit hebben wij wel gedaan. Uiteraard hoeft dit niet. Je kunt het ook vega maken. Wij gebruiken ook normale melk. Dit is namelijk echt Hollands. Het kan zijn dat je liever voor een andere variant kiest. Dat kan natuurlijk altijd. Kijk gewoon wat jezelf lekker vindt. Dan kun je het recept daar op aan passen.
Zo lust je misschien geen ui. Ui kun je dan weglaten of misschien vervangen door een andere soort ui. Het is altijd goed om te kijken hoe je een recept jouw eigen draai kan geven. Dit is altijd het leuke aan koken. Zo leer je nog eens wat.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- 375 rookworst
- 600 g winterpenen
- 400 g ui
- 75 ongezouten roomboter
- 100 ml halfvolle melk
- 0.5 tl nootmuskaat
- 1.5 l water
Recept
- Begin met het schillen van alle aardappels. Als je dit gedaan hebt, kun je ze in kleine blokjes snijden
- Snij dan de uien op hapbaar formaat. Je kunt ze kleiner snijden als je dit lekkerder vindt
- Schil dan nu de penen. Zorg ervoor dat je ze in kleine blokjes gaat snijden
- Pak nu de boter en doe dit in een grote pan. Doe hier de ui bij in en fruit de uien voor ongeveer 1 tot 2 minuten
- Voeg dan nu de penen toe. Bak dit ook ongeveer 2 min mee
- Pak dan nu de aardappels en het water. Voeg dit ook toe aan de pan
- Breng dit aan de kook en voeg er wat zout aan toe voor de smaak
- Laat dit ongeveer 20 tot 25 min koken. Prik in de aardappels en in de penen om te kijken of alles na die tijd gaar is
- Is het gaar? Dan kun je alles mooi afgieten
- Je kunt ondertussen de rookworst verwarmen zoals je het gewend bent
- Haal nu de melk tevoorschijn en verwarm dit op laag vuur
- Nu is het de bedoeling dat je alles gaat stampen zodra het afgegoten is. Het moet echt een puree worden
- Voeg dan de melk toe en wat boter toe. Stamp dit er goed doorheen. Alles moet goed opgenomen worden
- Pak nu wat nootmuskaat en voeg dit toe naar je eigen smaak. Roer dit er goed doorheen. Voeg eventueel nog wat zout/peper toe
- Nu kun je jouw Hollandse pot serveren!