Snelle pastaschotel met kip en rode pesto

Door
op om 16:25
Score: 100% met 23 stemmen - stem ook!
Ben je op zoek naar een snel pastagerecht met een heerlijke laag kaas er overheen? Deze snelle pastaschotel met kip en rode pesto is dan ideaal om te maken. Het is een makkelijk recept dat je binnen een uurtje in elkaar kunt flansen. Het prettige hieraan is dat je de helft van deze tijd helemaal niets hoeft te doen. 

Italiaanse smaken in een pastagerecht

Wie houdt er nu niet van de klassieke Italiaanse smaken. De combinatie van tomaat, basilicum en Parmezaanse kaas zijn ideaal voor een pastagerecht. Hoe krijg je die het beste? Juist, door pesto. Door de toevoeging van rode pesto krijg je deze smaken heerlijk gemixt in het gerecht. 

Het makkelijke hieraan is dat je direct een saus klaar hebt om te gebruiken voor het gerecht. Om een beetje extra smaak toe te voegen, voeg je oregano toe, maar hierdoor krijg je het perfecte gerecht om direct in de oven te zetten. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 300 gram penne pasta
  • 300 gram kipfilet
  • 150 gram rode pesto
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Zout en peper

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een pan met ruim kokend water op het vuur
  2. Voeg een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook de penne hierin tot bijna gaar (al dente)
  3. Bak in de tussentijd de kipfilet gaar in een pan met een scheutje olie, zout, peper en oregano. 
  4. Als de kip bijna gaar is en de penne klaar is met koken, kun je alles in een ovenschaal mixen met de rode pesto en de crème fraîche
  5. Vervolgens top je de ovenschaal af met de geraspte kaas en zet je dit 20 minuten in de oven
  6. Haal de ovenschaal na 20 minuten uit de oven en geniet van je pastaschotel!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.