Frittata

Door
op om 9:16
Score: 100% met 23 stemmen - stem ook!
Een overheerlijke frittata, wie houdt er niet van? Het is ei met alles wat je lekker vindt. Het is zeker leuk om hier wat recepten van te delen. Je kunt namelijk zoveel met ei. Dit Italiaanse recept is ideaal. Je kunt er namelijk zoveel mee. Je kunt er vlees in doen, maar ook wat anders. Ben je dus vega? Dan kun je ook prima dit recept volgen. 

Hoe maak je een frittata?

Een frittata maken doe je binnen een halfuurtje. In dit recept gebruiken we ui en paprika. Dit hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook voor ander eten kiezen. Zo kun je ook spinazie in een frittata doen. Het is goed om te kijken wat je lekker vindt. Hou je erg van paprika? Dan voeg je dit toe. Hou je wat meer van prei? Dan kun je dit uiteraard gewoon toevoegen. 

In dit recept gebruiken we spek. Het is ook mogelijk om kip te gebruiken. Wil je het vega maken? Dan kun je er natuurlijk geen vlees in doen. Dan kun je voor een andere vulling kiezen. Het ligt er maar net aan waar jezelf zin in hebt. Je kunt altijd gezamenlijk kijken wat je precies in je eitje wilt hebben. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

De frittata zet je binnen 30 minuten op tafel. Persoonlijk eet ik het graag als lunch. Er zijn ook mensen die het als avondeten eten. Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Het ligt er een beetje aan hoeveel honger je in de middag hebt. Naar mijn ervaring vult een frittata namelijk wel. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 4  eieren
  • 100 g kaas
  • 2 paprika's 
  • 2 uien
  • 150 g spek
  • 600 g niet ingevroren aardappelschijfjes
  • 4 el olijfolie

Recept

  1. Begin met het snijden van de ui. Dit kun je in ringen doen. Hou je niet zo van ui? Dan kun je het beter in blokjes snijden
  2. Nu kun je de paprika snijden. Doe dit in hapklare blokjes
  3. Doe nu 2 el olie in de pan en verhit de pan goed
  4. Gooi hier de ui bij in en fruit de ui even goed. Dit duurt ongeveer 2 minuten 
  5. Voeg dan de spek en paprika toe. Dit moet je voor ongeveer 2 tot 3 minuten bakken
  6. Daarna voeg je de aardappelschijfjes toe. Dit moet je allemaal 10 minuten bakken. Bak dit wel al roerend. Dit betekent dat je tussendoor steeds moet blijven roeren
  7. Ondertussen kun je de eieren los kloppen met een garde. Hier gooi je dan de kaas bij in
  8. Doe nu alles wat je in de pan had gedaan bij de eieren in. Schep dit even goed door elkaar
  9. Doe weer opnieuw 2 el aan olie in een grote pan. De frittata moet er ongeveer 10 min en daarna draai de frittata om. Dan laat je hem nog 5 min bakken
  10. Daarna kun je hem op een bord schuiven. Snij hem in vier stukken en je kunt hem eenvoudig serveren. 
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.