Indische kikkererwten curry
Door
Marijn
op
om 10:58
Score:
100%
met 87 stemmen
- stem ook!
Hou je van lekkere kruidige gerechten, maar wil je het wel vegan houden? Deze kikkererwtencurry is dan de beste optie voor je. Het is een simpel gerecht dat ideaal is als je op zoek bent naar die heerlijke Indische kruidigheid.
Simpele vegan curry
Indische gerechten zijn erg makkelijk vegan te maken. De kikkererwten bieden een heerlijke bite met een neutrale smaak. Door dit te combineren met de licht zoete smaak van zoete aardappel, is het mogelijk om een lekkere curry in elkaar te bouwen.
Garam masala in curry
Als je een echte Indische curry wilt maken, heb je hier garam masala voor nodig. Dit is een Indische kruidenmix die je meestal wel bij de toko kunt vinden. Zo niet, kun je dit vervangen voor kerriepoeder, maar dit maakt het wel minder lekker.
Vooral als je regelmatig Indische gerechten wilt maken, is het een echte aanrader om garam masala te kopen. Dit komt altijd goed van pas, aangezien ze dit in India zo goed als overal voor gebruiken.
Vooral als je regelmatig Indische gerechten wilt maken, is het een echte aanrader om garam masala te kopen. Dit komt altijd goed van pas, aangezien ze dit in India zo goed als overal voor gebruiken.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 1200 gram kikkererwten
- 2 zoete aardappelen
- 800 ml kokosmelk
- 2 grote uien
- 6 tenen knoflook
- 5 cm gember
- 2 el garam masala (of kerriepoeder als je geen garam masala kan vinden)
- 1 el kurkuma
- 1 tl chilipoeder
- 1 el ghee (of olie)
Recept
- Snipper de uien, snij de zoete aardappel in blokjes, pel de gember en snij de gember en knoflook fijn
- Voeg de ghee (of olie) toe aan een grote pan op middelhoog vuur
- Voeg hier de uien aan toe en fruit dit kort tot glazig. Voeg hierna de gember en knoflook aan toe en bak dit een minuut mee
- Voeg vervolgens de garam masala, de kurkuma en de chilipoeder toe aan de pan en bak dit kort mee tot aromatisch
- Voeg vervolgens de kikkererwten, zoete aardappel, 500 ml water en kokosmelk toe
- Laat dit een half uur koken tot je een dikke curry hebt gekregen
- Serveer met rijst en geniet!