Bananen pannenkoeken

Door
op om 16:53
Score: 100% met 16 stemmen - stem ook!
Er zijn heel wat verschillende varianten van pannenkoeken. Daarom is het zeker leuk om naar verschillende opties te kijken. Een lekkere optie is bananen pannenkoeken. Ze zijn snel en makkelijk. Hierdoor heb je binnen ene paar minuten een ontbijt of lunch op tafel staan. Je kunt er makkelijk je overrijpe bananen gebruiken. Dan worden deze ook eens gebruikt. 

Hoe maak je bananen pannenkoeken?

De bananen pannenkoeken maak je op een eenvoudige manier. Je hebt alleen maar een mixer, beslagkom en pan nodig. Daarna kun je aan het werk. Je hebt ook maar weinig ingrediënten nodig. Hierdoor kun je makkelijk aan de slag. Binnen het budget van €10 heb je al de overheerlijke pannenkoeken op tafel staan. 

Het beste moet nog komen. Deze pannenkoeken zijn koolhydraatarm. Naast dat ze koolhydraatarm zijn, zijn ze ook nog eens lactosevrij. Hierdoor heb je twee vliegen in één klap. Dit is voor de meeste mensen ideaal, want je hebt hierdoor niet al die onnodige voedingsstoffen die je liever niet binnen krijgt. 

De pannenkoeken zijn ook nog eens laag in calorieën. Daarom is het zeker een aanrader om de bananen pannenkoeken een keer te maken. Helemaal omdat ze zo makkelijk zijn om te maken. Je kunt er elke topping op doen die jezelf wilt. Op die manier maak je de pannenkoeken nog lekkerder. Je kunt kiezen voor bananen of stroop. Het ligt er maar net aan waar je van houdt. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 2  bananen 
  • 2 eieren
  • 250 ml haverdrink
  • 300 g (kokos) yoghurt
  • 150 g havermout vlokken
  • 0.5 tl zout
  • 0.5 tl kaneel
  • 3 tl olie 
  • 4 tl honing

Recept

  1. Haal de keukenmachine tevoorschijn. Gooi de havermoutvlokken in de machine
  2. Zet de machine aan op een lage stand. Zorg ervoor dat de vlokken meel worden
  3. Laat de machine een aantal minuten zijn werk doen. Het kan even duren voordat alles echt meel wordt
  4. Prak ondertussen de bananen goed fijn. Dit kun je gewoon met een vork doen
  5. Breek de eieren en doe ze in een beslagkom. Gooi hier de bananen bij in
  6. Pak nu de havermelk en voeg dit ook toe aan het beslag
  7. Nu kun je kaneel en zout toevoegen naar smaak
  8. Voeg dan nu beetje bij beetje je havermeel toe. Roer dit goed door elkaar met de garde of mixer
  9. Zorg ervoor dat alles goed met elkaar gemengd is. Het moet echt een beslag worden
  10. Doe steeds 1 tl olie in de pan als je een pannenkoek gaat bakken. Doe dan 1/8 van het beslag in de pan. Het beste is om de pannenkoeken beide kanten ongeveer 3 minuten te bakken. Dit doe je op middelhoog vuur
  11. De pannenkoeken zijn gaar wanneer ze goudbruin zijn. Ze moeten aan beide kanten goed bruin zijn
  12. Dit kun je met alle 8 de pannenkoeken doen. Daarna heb je 8 pannenkoeken
  13. Pak nu de yoghurt en honing. Dit kun je verdelen over de pannenkoeken
  14. Nu kun je de pannenkoeken serveren

Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.