Griekse traybake met tomaat en feta

Door
op om 10:30
Score: 100% met 16 stemmen - stem ook!
Heb je niet zoveel tijd om een gerecht op tafel te zetten? Deze traybake is dan je ideale optie. Dit is een heerlijk gerecht die je binnen 10 minuten in elkaar kunt gooien en vervolgens 40 minuten niet meer naar om hoeft te kijken. 

Griekse smaken op een bakplaat

Als je van Griekse gerechten houdt, weet je bijna wel zeker dat deze bakplaat vol heerlijke ingrediënten bij je in de smaak gaat vallen. Ondanks dat het een simpel gerecht is, kun je er lekker vol van zitten en kun je je hele gezin ermee voeden. 

Door gebruik te maken van de heerlijke Griekse smaken, haal je het meeste uit je traybake. Vooral als je zelf de kruidenmix maakt, komen de smaken nog beter naar boven. 

De kruidenmix

Je kunt de kruidenmix het beste zelf maken. Hieronder laten we zien welke kruiden je hiervoor nodig hebt:
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl tijm
  • 1,5 tl oregano
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/2 tl zout

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 500 gram aardappel
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 grote rode ui
  • 100 gram feta
  • 2 el Griekse kruidenmix
  • 3 el olijfolie

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snij de aardappels in partjes, de ui in halve ringen, de feta in blokjes en de tomaatjes door midden
  3. Plaats de aardappels met de olie en de kruidenmix op de bakplaat. Mix dit goed zodat alle aardappels goed gekruid zijn
  4. Plaats dit 20 minuten in de oven
  5. Haal de bakplaat na 20 minuten uit de oven en voeg hier de ui, de feta en de tomaatjes aan toe. Mix dit goed door elkaar en plaats de bakplaat nog 20 minuten in de oven
  6. Geniet van je heerlijke traybake!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.