Poffertjes
Door
Jessy
op
om 14:18
Score:
100%
met 76 stemmen
- stem ook!
Poffertjes zijn iets echt Nederlands. Daarom is het leuk om te weten hoe je ze precies kunt maken. Zo kun je een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Met dit recept kun je wel 90 poffertjes maken. Vergis je niet op het aantal. Er zijn heel wat mensen die heel wat poffertjes eten. Je kunt beter teveel hebben dan te weinig.
Hoe maak je poffertjes?
Poffertjes maken is niet moeilijk. Het is wel handig om een poffertjespan te hebben. Op die manier krijg je de ideale vorm. Een poffertje is namelijk mooi rond. Dit krijg je alleen maar met een handige pan. Deze kun je bij een hele hoop winkels kopen. Meestal gaan deze pannen ook meerdere jaren mee.
Voor de poffertjes heb je maar weinig ingrediënten nodig. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Zo heb je vast wel bloem in de kast zijn. Je hebt er maar weinig voor nodig, waardoor het een erg goedkoop recept is. Je hoeft er nog geen 10 euro aan uit te geven. Het kan zelfs zijn dat je alles al in huis hebt.
Je kunt dit recept eventueel lactosevrij maken. Dit kun je doen door de melk te vervangen. Dan heb je geen lactose in de poffertjes zitten. Dit kan voor sommige mensen ideaal zijn. Daarom kun je hier altijd naar kijken. Dan vul je het recept precies in zoals je zelf wilt.
Voor de poffertjes heb je maar weinig ingrediënten nodig. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Zo heb je vast wel bloem in de kast zijn. Je hebt er maar weinig voor nodig, waardoor het een erg goedkoop recept is. Je hoeft er nog geen 10 euro aan uit te geven. Het kan zelfs zijn dat je alles al in huis hebt.
Je kunt dit recept eventueel lactosevrij maken. Dit kun je doen door de melk te vervangen. Dan heb je geen lactose in de poffertjes zitten. Dit kan voor sommige mensen ideaal zijn. Daarom kun je hier altijd naar kijken. Dan vul je het recept precies in zoals je zelf wilt.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 2 eieren
- 150 g bloem
- 100 g boekweitmeel
- 1 tl suiker
- 400 ml lauwe melk
- 7 g gedroogde gist
- Zout naar smaak
Recept
- Pak een beslagkom. Doe hier de bloem en boekweitmeel in. Daarna voeg je de zout en suiker toe
- Dit moet je even goed door roeren. Zo komt alles op een snelle manier samen
- Daarna doe je de gist erbij in. Dit meng je er goed doorheen
- Voeg nu de melk beetje bij beetje toe. Blijf de hele tijd goed roeren. Je moet zachtjes roeren, niet te hard
- Doe dit tot alle melk goed opgenomen is. Zo maak je het begin
- Nu voeg je de eieren 1 voor 1 toe. Meng dit ook weer goed.
- Het beslag moet niet helemaal goed gemengd worden. Zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten
- Pak de huishoudfolie. Zorg ervoor dat je het beslag goed afdekt. Zet dit nu voor anderhalf uur weg. Niet in de koelkast, gewoon op het aanrecht
- Na de anderhalf uur kun je de pan gaan voorverwarmen
- Zorg ervoor dat de pan goed heet is en doe in elk rondje wat boter
- Pak de juslepel en voeg in elk rondje wat beslag toe. Het poffertje kun je omdraaien zodra de bovenkant bijna droog is. Draai het poffertje om met een vork
- Zodra beide kanten gebakken hebben kun je er me een vork inprikken. Als er geen beslag aan de vork zit, dan zijn de poffertjes gaar
- De poffertjes zijn klaar wanneer ze gaar zijn en een mooie goudbruine kleur hebben
- Je haalt de poffertjes nu uit de pan en leg ze op een bord
- Doe er wat poedersuiker, siroop of boter overheen. Dan kun je de poffertjes serveren