Poke bowl
Door
Jessy
op
om 8:31
Score:
100%
met 88 stemmen
- stem ook!
Een poke bowl is tegenwoordig helemaal in. Steeds meer mensen willen het proberen. Dit is ook wel logisch. Je kunt er namelijk heel veel mee. Je kunt alles aan de bowl toevoegen wat jezelf wilt. Op die manier heb je dus een heerlijke maaltijd, zonder dat je iets eet wat je niet lekker vindt.
Hoe maak je een poke bowl?
Een poke bowl maken is vrij simpel. Je hebt er rijst voor nodig en allerlei toppings. Wij gebruiken in dit recept zalm. Zalm past over het algemeen erg goed bij rijst. Daarom is het zeker een aanrader om een keer te proberen. De zalm is verfrissend en is ook heerlijk in combinatie met komkommer. Dit is precies de reden waarom wij ook nog eens komkommer gebruiken.
Dit recept is daarnaast makkelijk vegetarisch te maken. Als je de zalm vervangt met bijvoorbeeld tofu, dan is het een prima vegetarisch gerecht. Het ligt er dus echt aan wat jezelf lekker vindt om te eten. Op die manier zit ervoor iedereen wel wat tussen om te proberen. Kijk daarom eens wat jezelf lekker vindt.
Daarnaast is het recept ook ideaal om voor grote groepen te maken. Je kunt meerdere pannen met rijst maken. De toppings kunnen dan op tafel gezet worden. Zo kan iedereen zelf bepalen wat ze precies lekker vinden. Dit is erg leuk om te doen met bijvoorbeeld je gezin.
Dit recept is daarnaast makkelijk vegetarisch te maken. Als je de zalm vervangt met bijvoorbeeld tofu, dan is het een prima vegetarisch gerecht. Het ligt er dus echt aan wat jezelf lekker vindt om te eten. Op die manier zit ervoor iedereen wel wat tussen om te proberen. Kijk daarom eens wat jezelf lekker vindt.
Daarnaast is het recept ook ideaal om voor grote groepen te maken. Je kunt meerdere pannen met rijst maken. De toppings kunnen dan op tafel gezet worden. Zo kan iedereen zelf bepalen wat ze precies lekker vinden. Dit is erg leuk om te doen met bijvoorbeeld je gezin.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 250 g sushirijst
- 300 g zalm
- 1 komkommer
- 3 bosuien
- 2 advocado's
- 200 g bospeen
- 120 ml rijstazijn
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 2 el sesamzaad
Recept
- Haal de rijst uit de verpakking. Weeg de rijst af
- Lees de verpakking van de rijst. Zorg ervoor dat je de rijst kookt volgens de verpakking
- Pak nu de rijstazijn. Voeg ongeveer 2/3 van de rijstazijn toe aan de rijst. Roer dit allemaal goed door elkaar heen
- Laat nu de rijst afkoelen. Doe dit het liefste minimaal 60 minuten. Op die manier is de rijst goed afgekoeld op het momet dat je het nodig hebt
- Pak ondertussen de zalm. Snij de zalm in hapklare stukjes. Je kunt zelf wel inschatten hoe groot dit is
- Doe de sojasaus en de olie in een kom. Voeg hier de zalm aan toe. Roer dit allemaal goed door elkaar heen
- Zet dit in de koelkast. Haal dit pas weer uit de koelkast als de rijst is afgekoeld. Zo kunnen de smaken samen komen
- Haal nu de komkommer tevoorschijn. Schaaf de komkommer in lange dunne stukken. Zo kun je ze makkelijk eten
- Doe hetzelfde met de bospeen. Zo zorg je ervoor dat alles goed bij elkaar past
- Haal u het laatste beetje rijstazijn uit de kom en doe dit over de groenten heen
- Snij nu de bosui in kleine dunnen ringen. Het is de bedoeling dat je de uien goed kan eten
- Haal de pit uit de avocado en haal al het vruchtvlees uit de avocado. Snij het daarna in kleine stukjes. Zo kun je dit ook goed gebruiken in de poke bowl
- Ga nu je koelkast in en haal de rijst eruit. Verdeel de rijst zo goed mogelijk over vier verschillende kommen
- Pak dan de zalm en verdeel dit goed over de kommen. Dit doe je daarna met de groenten.
- Strooi er nu wat sesamzaadjes overheen. Nu is je poke bowl af!