Marokkaanse stoofpot

Door
op om 13:29
Score: 100% met 30 stemmen - stem ook!
Er zijn ontzettend veel verschillende stoofpotjes die je kunt maken. Zo is Marokkaanse stoofpot er één van. Dit is een heerlijke stoofpot. Er zit niet alleen aardappel in, maar ook pompoen en bonen. Eigenlijk komen alle smaken uitstekend samen. Hierdoor smaakt het heerlijk. Het is zeker een aanrader om eens een keer te maken. 

Hoe maak je een Marokkaanse stoofpot?

Een Marokkaanse stoofpot maken is niet moeilijk. Het is een gemiddeld recept. Je bent binnen een uurtje klaar. Dit betekent dat het niet al te lang duurt. Dit is erg fijn als je niet uitgebreid wilt koken. Het is daarom zeker een aanrader om eens te kijken of dit een recept voor jou is. Je kunt zelf bepalen wat je lekker vindt en wat niet. 

Het recept bevat niet alleen pompoen en aardappel. Er zit ook wortel, ui en peterselie in. Het is eigenlijk heel divers wat je toevoegt. Dit zorgt voor een unieke smaak. Hoe unieker de smaak, hoe beter. Je proeft dan echt wat voor een smaken er allemaal samen komen. Dat is uiteindelijk wat je wilt met een stoofpot. 

Sommige stoofpotten duren heel lang om te maken. Gelukkig is dat bij dit potje niet zo. Je maakt het namelijk binnen een uurtje. Verder is hij ook nog eens vegetarisch. Dit is ideaal als je een keer geen vlees wilt eten. Natuurlijk is het ook ideaal als je een vegetariër bent. Dan hoef jij je hier geen zorgen over te maken. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 500 g aardappels
  • 400 g pompoen
  • 100 g tuttifrutti
  • 250 g ui
  • 250 g wortels
  • 300 g tuinbonen 
  • 8 g peterselie 
  • 2 el arachideolie
  • 3 el ras el hanout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bouillon blokjes (groenten)
  • 1 l water

Recept

  1. Pak de teentjes knoflook. Snijd de knoflook erg klein. 
  2. Snij nu de wortels in kleine fijne reepjes. Doe doe dit ook met de uien. De uien kun je beter nog fijner snijden. 
  3. Haal nu een braadpan uit de kast. Verhit een klein beetje olie in de pan tot het goed warm is
  4. Voeg de gesneden groenten nu toe aan de pan. Voeg ook de knoflook toe. Roer dit even goed door
  5. Pak nu de ras el hanout en gooi dit erbij in. Roer dit allemaal goed door elkaar en laat het 10 minuten bakken
  6. Let ondertussen wel op. Er moet namelijk goed geroerd worden
  7. Schil ondertussen de aardappels. Snij ze daarna in kleine stukjes. Ongeveer 1,5 cm groot
  8. Snij dan nu ook de tutti frutti klein. Dit snij je net wat kleiner dan de aardappels. Snij daarna de pompoen ook op dit formaat
  9. Gooi de aardappels en tutti futti bij in de pan. Voeg dan ook de pompoen toe. Doe er direct daarna 1 liter water bij
  10. Zodra het water erin zit, verkruimel je de bouillonblokjes boven het water. Meng dit er allemaal goed doorheen 
  11. Breng het nu aan de kook. Zodra het aan de kook is ga je even een paar keer goed roeren
  12. Het is dan de bedoeling dat je het ongeveer 30 min laat stoven. De Marokkaanse stoofpot kan op die manier goed samen komen
  13. Zorg ervoor dat je af en toe wel voldoende blijft roeren. Zo voorkom je dat er iets aankoekt
  14. Zodra het halfuur om is, kun je kijken of de aardappels gaar zijn. Prik er in met een vork om hier achter te komen
  15. Voeg daarna de tuinbonen toe. Dan laat je alles nog even 5 min stoven.
  16. Zet het gasfornuis uit en snij de peterselie klein. Gooi dit daarna bij in de pan
  17. Roer dit allemaal goed door elkaar en proef het dan even
  18. Is er nog behoefte aan zout en peper? Voeg dit dan toe. Anders kun je het gerecht serveren!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.