Churros met kaneel

Door
op om 8:34
Score: 100% met 39 stemmen - stem ook!
Churros zijn een heerlijk gerecht. Je kunt ze als tussendoortje eten, maar ook als lunch. Ze kunnen namelijk behoorlijk vullen. Daarom is het zeker leuk om te kijken hoe je ze kunt maken. Het is een echt Spaans recept. Binnen een halfuurtje heb jij heerlijke churros. Het is een niet al te moeilijk recept, waardoor je het makkelijk kunt leren!

Hoe maken je churros met kaneel? 

Churros met kaneel maken is niet zo moeilijk. Ik heb een wok gebruikt met olie. Het is ook mogelijk om de frituurpan te gebruiken. Het ligt er maar net aan wat jezelf fijn vindt. Daarom is het goed om even te kijken wat je wilt. Heb je een wok in huis? Dan raad ik het zeker aan om deze te gebruiken. 

Deze churros zijn met kaneel. Je kunt er natuurlijk ook wat anders overheen strooien. Daarnaast hebben we er een sausje bij gemaakt. Als bonus! Dit recept bevat dus churros en een sausje. Dit sausje is gemaakt van chocolade. Dit gaat ideaal samen met kaneel. De smaak zal je verbazen! Het is zeker lekker om dit eens uit te proberen.

Dit recept is daarnaast ook nog eens goedkoop. Je kunt het makkelijk binnen budget houden. Vele dingen heb je namelijk in huis. De meeste mensen hebben wel bloem en suiker. Dan ben je al een heel eind. Je hebt dus helemaal niet zoveel nodig als dat je zou denken. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 25 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1 l zonnebloemolie
  • Een halve tl zout
  • 1 el poedersuiker
  • 150 ml water
  • 1 tl kaneel
Voor de chocolade saus:
  • 75 g pure chocolade 
  • 75 ml verse slagroom 

Recept

  1. We beginnen met de kristalsuiker en boter. Weeg deze af en doe deze in een steelpan. Meng dit even door elkaar
  2. Voeg nu de zout en water toe. Roer dit even door elkaar. Verhit de steelpan nu op middelhoog vuur
  3. Zorg ervoor dat alle boter goed gesmolten is. Er moeten geen klontjes meer aanwezig zijn
  4. Pak nu de bloem en weeg deze af. Voeg alles in één keer toe. Let op! Dit moet wel al roerend toegevoegd worden. Je maakt nu namelijk het deeg
  5. Blijf roeren tot het echt een deeg bal wordt. Van dit deeg maak je de churros met kaneel zonder enige moeite
  6. Haal de pan nu van het vuur af. Zorg ervoor dat je nu de eieren goed los kunt kloppen
  7. Roer steeds een beetje van de eieren door het beslag heen. Dit doe je tot de eieren op zijn. Het beslag moet dan en stevig beslag worden
  8. Pak nu de kaneel en meng deze goed door het volledige beslag heen. Dit moet je even 5 tot 10 minuten laten staan
  9. Je gaat nu de wok voorbereiden. Verhit de olie in een wok op 180 graden. Niet hoger. 
  10. Controleer de hitte met een thermometer, zodat je zeker weet dat het niet te warm is
  11. Haal nu het beslag weer tevoorschijn en pak een spuitzak. De helft van het deeg doe je in deze spuitzak. Spuit nu een reep deeg in de olie
  12. De spuitzak en de mond mogen de olie niet raken. Dit laat het namelijk allemaal smelten
  13. Je kunt met een schaar ongeveer 8 tot 10 cm knippen. Dit knip je van het deeg af, zodat de stengel in de olie valt. Doe dit meerdere malen
  14. Bak de churros voor 4 à 5 minuten. Ze moeten een mooie goudbruine kleur krijgen. Je kunt ze er daarna gewoon uitscheppen
  15. Het beste is om ze te scheppen op keukenpapier, zodat het olie direct opgenomen wordt. Nu kun je er wat poedersuiker overheen strooien. 
  16. Bak nu het overige beslag helemaal op. Nu heb je heel wat churros gemaakt
Het sausje voor de churros met kaneel: 
  1. Smelt de chocolade in een pannetje. Doe dit niet op te hoog vuur. Dan kan het namelijk verbranden
  2. Voeg beetje bij beetje de verse slagroom toe. Bekijk zelf hoe dik je de saus wilt hebben. Hoe meer slagroom, hoe dunner de saus
  3. Blijf tijdens het gieten de hele tijd goed door roeren
  4. Als alles goed gemengd is, kun je de saus serveren bij de churros met kaneel 

Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Rocky road

Rocky road

100% 190 min 8 Ingrediënten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.