Pindasoep

Door
op om 9:05
Score: 100% met 35 stemmen - stem ook!
Pindasoep wordt steeds populairder. Het is natuurlijk een soep gemaakt van pinda's. Het voordeel aan deze soep is dat je er alles in kunt doen. In dit recept gebruiken we zoute aardappelen. Je kunt ook normale aardappels gebruiken. Het maakt niet uit wat je wilt, alles kan!

Hoe maak je pindasoep?

Pindasoep maken is erg makkelijk. Je hoeft er niet veel voor te doen. Daarom is het een leuk recept voor beginners. Natuurlijk willen de echte keukenprinsessen onder ons ook wel eens wat makkelijks. Dan is deze soep een ideale keuze. Binnen een halfuurtje heb je deze soep op tafel staan. 

Dit is ideaal voor een snelle maaltijd. De pindasoep is ook nog eens heerlijk. Je hoeft niet bang te zijn dat hij niet in de smaak valt. Dit recept is voor vier personen. Je kunt het recept altijd verdubbelen. Dan kun je voor meer personen in één keer deze soep maken.

Het is een Afrikaans gerecht die je kunt maken van overgebleven pinda's. Het is dus eigenlijk een kliekjes recept. Je kunt er zelf voor kiezen of de soep een hoofdgerecht is. Het is ook prima om deze soep als bijgerecht te gebruiken. Misschien zelfs als hoofdgerecht. Het kan allemaal.  

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 250 g ongezouten pinda's
  • 3 el pindakaas
  • 1 zoete aardappel
  • 1 stengel citroengras
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 stuk gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.2 kipbouillon
  • 2 tl sambal 
  • Zout naar smaak
  • Wat Taugé 
  • Koriander als je dit lekker vindt
  • 1 limoen 

Recept

  1. Doe de oven aan. Verwarm hem voor op 175 graden
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  3. Leg de pinda's op de bakplaat. Verdeel ze goed
  4. Doe ze in de oven en rooster ze 15 min
  5. Ondertussen kun je de ui en knoflook fijn snijden. Doe dit daarna met de gember. Laat het citroengras groot genoeg. Deze haal je er later uit. 
  6. Pak een pan en doe alles wat gesneden is samen met een klein beetje olie in de pan
  7. Fruit alles eventjes aan en voeg de sambal dan toe
  8. Schil de aardappel en snijd hem in stukjes
  9. Vervolgens snij je de tomaat ook in stukjes
  10. Voeg dit allebei toe in de pan. Doe als laatste de pindakaas erbij in
  11. Laat dit kort mee bakken. Doe daarna de bouillon erbij in
  12. Pak daarna wat zout en voeg dit op smaak toe
  13. Nu kun je 200 gram geroosterde pinda's toevoegen en dit allemaal laten koken
  14. Laat dit allemaal goed koken. De zoete aardappel moet gaar worden door het te koken
  15. Haal het citroengras uit de soep. Dit kun je het beste doen met een zeefje of een lepel
  16. Je kunt nu de staafmixer pakken. Zorg ervoor dat de mixer niet direct op de hoogste stand aan gaat
  17. Haal de soep van het fornuis. Zet de mixer in en mix alles tot een gladde massa
  18. Zorg ervoor dat echt alle pinda's eruit zijn gemixt
  19. Schep de pindasoep in vier verschillende kommen
  20. Garneer de soep met wat overgebleven pinda's. Zo ziet hij er mooi uit
  21. Daarna kun je nog wat koriander toevoegen op smaak. Dit is niet per se nodig als je het niet lekker vindt
  22. Als laatste kun je 1/4 deel van de limoen bij elk kommetje leggen. Deze limoen kun je naar smaak uitknijpen boven je soep
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.