Chocotorta

Door
op om 10:52
Score: 100% met 32 stemmen - stem ook!
Ben je dol op chocolade? Dan is de Chocotorta een ideaal nagerecht. Dit is een Argentijns recept waar je flink van kunt genieten. Het is een soort chocolade taart. Deze taart maak je ook weer met koekjes. Dit is heerlijk. De koekjes maak je in dit recept zelf. Zo maak je het hele recept helemaal zelf. Dit is ideaal als je van bakken houdt. 

Hoe maak je een Chocotorta?

Een Chocotorta klinkt vast erg moeilijk. Gelukkig valt dit mee. Je hebt er heel wat voor nodig. Maar alles kun je in een kom gooien. Deze taart wordt gemaakt met koffie. Hierdoor is hij voor iedereen wel geschikt. De taart moet wel een tijd opstijven. Het is dus wel goed om hier rekening mee te houden. 

In totaal moet de Chocotorta 9 uur de koelkast in. Dit is wel aan te raden. Op die manier heb je namelijk het beste resultaat. Zo stijft de taart goed op. Je weet dan zeker dat iedereen ervan kan genieten. In totaal kun je 16 mensen blij maken met eens stukje van de Chocotorta. 

Je hebt een spuitzak nodig. Het is ook mogelijk om een zakje te gebruiken. Je knipt dan het puntje van het zakje eraf. Dit kun je dan gebruiken als spuitzak. Dit is een goedkope en makkelijke manier. Als je een spuitzak hebt, kun je deze natuurlijk makkelijk gebruiken. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 150 g kristalsuiker
  • 350 g tarwebloem
  • 200 ml koffie
  • 450 g roomkaas
  • 75 g pure chocolade 
  • 2 el slagroom
  • 0.5 tl vanille-extract 
  • 1 ei
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 0.25 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 g cacaopoeder
  • Dulce de leche of Bebogeen 

Recept

  1. Pak de bloem en zeef deze in een beslagkom
  2. Doe dit ook met de cacaopoeder en bakpoeder. Dit kan allemaal in dezelfde kom
  3. Voeg hier het zout aan toe
  4. Pak 185 g boter en doe dit in een aparte kom. Hier kun je de suiker aan toevoegen
  5. Klop dit op voor 3 min. Zorg ervoor dat de boter romig wordt
  6. Haal de 0,5 tl uit het vanille-extract en voeg dit aan de boter toe
  7. Breek het ei en voeg deze toe aan het botermengsel
  8. Roer dit goed door elkaar heen met een spatel
  9. Gooi nu ook het bloemmengsel door de boter heen. Roer dit met de spatel goed door elkaar
  10. Doe dit deeg in vershoudfolie. Laat dit ongeveer 2,5 tot 3,5 uur in de koelkast liggen
  11. Zet de oven aan op 180 graden
  12. Pak het deeg en zorg ervoor dat het in drie gelijke stukken wordt verdeeld
  13. Doe wat bloem over je aanrechtblad heen
  14. Zorg ervoor dat je 1 deegstuk uitrolt. Het is de bedoeling dat hij ongeveer een halve centimeter dit wordt
  15. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  16. Snij het deeg dan in stukken van 4 bij 5 cm. Dit kun je op een bakplaat leggen
  17. Bak de stukken af in ongeveer 8 tot 12 min. Je kunt het beste even kijken na 8 min
  18. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Ze moeten echt goed koud zijn
  19. Herhaal dit proces met de andere twee deeg stukken. Je hebt ongeveer 55 tot 65 koekjes nodig
  20. Nu ga je aan de slag met de chocotorta. Doe de koffie in een beslagkom
  21. Zorg ervoor dat de koffie goed koud is
  22. Zet de koffie aan de kant en pak de roomkaas
  23. Meng de roomkaas met de Dulce de leche of Bebogeen. Meng dit goed door elkaar
  24. Het beste is om een minuutje met de handmixer er doorheen te gaan
  25. Pak de vershoudfolie en doe dit over de bakvorm heen. 
  26. Haal nu de koekjes tevoorschijn. Je moet 12 koekjes in de koffie dopen
  27. Je verdeeld ze dan over de bodem van de bakvorm
  28. Leg er nu een kleine laag van crème op. Gebruik ongeveer 1/6 van de crème
  29. Leg hier weer 12 gedoopte koekjes bovenop
  30. Doe dit daarna nog vier keer op rij. Je moet eindigen met een laag koekjes. Heb je wat minder lagen? Dan wordt de Chocotorta wat minder hoog
  31. Als je alle lagen hebt, dek je de vorm af met wat folie
  32. Zet de Chocotorta in de koelkast en laat hem daar tussen de 3,5 en 4,5 uur staan. Zo kan alles goed samenkomen
  33. Pak de rest van crème. Doe dit in een spuitzak en laat dit rusten
  34. Weeg 50 g chocolade af. Hak dit fijn
  35. Haal het laatste stukje boter tevoorschijn en doe dit in een steelpan
  36. Voeg de slagroom toe en breng dit al roerend aan de kook
  37. Zodra het kookt haal je het van het fornuis af. Voeg dan de chocolade toe
  38. Roer dit goed door elkaar tot de chocolade gesmolten is. Laat dit wat afkoelen
  39. Haal de Chocotorta uit de koelkast. Stort hem op een schaal. 
  40. Verwijder nu alle folie
  41. Pak de ganache en smeer dit uit over de hele bovenkant van de taart
  42. Zet de Chocotorta terug in de koelkast. Laat hem ongeveer 30 tot 45 min rusten
  43. Haal hem weer uit de koelkast en pak de crème
  44. Spuit leuke toefjes op de bovenkant van de taart
  45. Schaaf de rest van de chocolade over de taart heen. Dit kun je naar eigen wens doen
  46. Nu kun je de taart serveren!
Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Duizenden mensen zoals jij genieten al van onze gratis recepten

Maak een account