Smeuïge brownies
Door
Jessy
op
om 12:29
Score:
100%
met 64 stemmen
- stem ook!
Er zijn vele verschillende cakejes die we kennen. Zo zijn brownies er ook één van. Deze smeuïge brownies wil je iedere dag wel eten. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens erg simpel om te maken. Op die manier heb je binnen een uurtje deze heerlijke cakejes op tafel staan. Je weet in ieder geval zeker dat iedereen er van gaat genieten.
Hoe maak je smeuïge brownies?
Deze smeuïge brownies maak je eenvoudig met een hoop spullen die je al in huis hebt. Zo hebben de meeste mensen wel bloem en ei in huis. Verder heb je vast ook wel suiker en bakpoeder in huis. Voor dit recept hoef je echt maar enkele dingen te kopen. Hierdoor zorg je ervoor dat je een vrij goedkoop recept kunt maken.
Uiteraard gebruiken we wel chocolade in dit recept. Je kunt nieuwe chocolade kopen, maar je kunt ook kijken of je nog wat chocolade in de kast hebt liggen. Meestal hebben de mensen meer in huis dan dat ze denken. De brownies maak je al van de dingen die je gewoon nog in je kast hebt staan, zodat het je bijna niets kost om ze te maken.
Uiteraard worden deze smeuïge brownies niet zomaar smeuïg. Hier doen we hard ons best voor. Je wilt namelijk niet dat de brownies droog worden. Je verwacht van brownies juist dat ze lekker zacht zijn en bijna uit elkaar vallen. Gelukkig zit je dan met dit recept goed, want de brownies zijn erg smeuïg.
Uiteraard gebruiken we wel chocolade in dit recept. Je kunt nieuwe chocolade kopen, maar je kunt ook kijken of je nog wat chocolade in de kast hebt liggen. Meestal hebben de mensen meer in huis dan dat ze denken. De brownies maak je al van de dingen die je gewoon nog in je kast hebt staan, zodat het je bijna niets kost om ze te maken.
Uiteraard worden deze smeuïge brownies niet zomaar smeuïg. Hier doen we hard ons best voor. Je wilt namelijk niet dat de brownies droog worden. Je verwacht van brownies juist dat ze lekker zacht zijn en bijna uit elkaar vallen. Gelukkig zit je dan met dit recept goed, want de brownies zijn erg smeuïg.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 150 g kristalsuiker
- 75 g basterdsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 20 g cacaopoeder
- 100 g bloem
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 1 el stroop
- 60 g ongezouten roomboter
- 125 g pure chocolade
Recept
- Pak de boter en doe dit samen met de suiker in een pan. Vervolgens voeg je hier de chocolade en de stroop aan toe. Dit kun je op een laag vuurtje gaan smelten. De boter en de chocolade moeten volledig gesmolten zijn
- Laat de boter met chocolade u goed afkoelen. Het is van belang dat dit mengsel minimaal afkoelt tot het lauw is. Je kunt de pan in koud water zetten, zodat het sneller afkoelt
- Nu kun je de eieren gaan kloppen. Zorg ervoor dat het lekker luchtig wordt. Voeg dan het vanille-extract en de chocolade toe. Dit kun je eenvoudig met elkaar gaan mengen. Het moet allemaal goed samen komen
- Is het één geworden? Dan doe je de bloem bij in de kom. Daarna voeg je de cacaopoeder en bakpoeder toe. Dit moet je weer goed door elkaar mixen. Mix het niet te lang. Zorg ervoor dat het goed samen komt en stop dan met mixen
- Haal nu de bakvorm tevoorschijn. Deze kun je het beste beklede met wat bakpapier. Verdeel hier het beslag in. Zorg ervoor dat het goed verdeeld is, zodat je even brownies krijgt
- Het is nu de bedoeling dat je de brownies voor 25 minuten bakt. Het beste is om dit op 190 graden te doen. Let wel op, want dit kan net wat verschillen per oven
- Haal de brownies uit de oven en bekijk of ze gaar zijn. De bovenkant moet droog zijn, maar de binnenkant nog zacht. Op die manier krijg je overheerlijke smeuïge brownies
- Laat de smeuïge brownies afkoelen en snij hem daarna in 16 stukken. Nu kun je ze serveren wanneer je wilt