Italiaanse pitabroodjes
Door
Jessy
op
om 7:40
Score:
100%
met 74 stemmen
- stem ook!
Je kunt pitabroodjes op een hele hoop verschillende manieren eten. Deze Italiaanse pitabroodjes zijn daar een ideaal voorbeeld van. Ze smaken niet alleen lekker, maar je maakt ze ook nog eens binnen 5 minuten. Het is een ideaal lunch gerecht die je binnen enkele minuten klaar hebt. Natuurlijk kun je het recept ook als avondeten eten.
Hoe maak je Italiaanse pitabroodjes?
De Italiaanse pitabroodjes maak je binnen 15 minuten. Je hebt er maar erg weinig voor nodig. Daarnaast gaat er heel wat groenten in, waardoor je de groenten van een dag wel binnen krijgt. Het fijne eraan is het feit dat je de groenten niet terug herkent. Dit komt door de heerlijke smaken van de kruiden die samen komen.
Dit recept van Italiaanse pitabroodjes wordt gemaakt met vlees. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om geen vlees te eten. Dan kan je vega vervangers gebruiken voor gehakt. Op die manier smaakt het bijna hetzelfde, maar eet je geen vlees. Zo is het recept voor jou prima haalbaar. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de broodjes alleen te vullen met groenten.
De Italiaanse pitabroodjes gaan eerst de oven in voordat je ze op eet. Op die manier zijn ze heerlijk warm en kan je ze direct op eten. Door de pita broodjes voldoende te vullen, vul jij je maag voor de komende uren zeer goed. De broodjes vullen namelijk behoorlijk. Dit komt door de hoeveelheid groenten die we gebruiken voor dit recept.
Dit recept van Italiaanse pitabroodjes wordt gemaakt met vlees. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om geen vlees te eten. Dan kan je vega vervangers gebruiken voor gehakt. Op die manier smaakt het bijna hetzelfde, maar eet je geen vlees. Zo is het recept voor jou prima haalbaar. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de broodjes alleen te vullen met groenten.
De Italiaanse pitabroodjes gaan eerst de oven in voordat je ze op eet. Op die manier zijn ze heerlijk warm en kan je ze direct op eten. Door de pita broodjes voldoende te vullen, vul jij je maag voor de komende uren zeer goed. De broodjes vullen namelijk behoorlijk. Dit komt door de hoeveelheid groenten die we gebruiken voor dit recept.
Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:
Ingrediënten
- 600 g Italiaanse roerbakgroenten
- 600 g gehakt
- 4 pitabroodjes
- 200 g ijsbergsla
- 4 el knoflooksaus
- 1 tl maggi
- 1 el kerriepoeder
- 1 el tuinkruiden drinkbouillon
- 1 el kurkuma
- 1 el zonnebloemolie
- Peper en zout naar smaak
Recept
- Haal de pita broodjes uit de verpakking. Doe ze in de oven zoals op de verpakking staat. Op die manier heb je de broodjes straks tegelijkertijd klaar met de vulling van de broodjes
- Doe wat olie in de pan. Pak dan het gehakt en bak deze gaar. Het is de bedoeling dat het gehakt mooi bruin wordt. Haal al het vocht uit de pan. Het gehaktvocht maakt de pita broodjes namelijk zacht. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk van het vocht uit de pan schept
- Haal dan de Italiaanse groenten tevoorschijn. Doe deze in de pan. Voeg dan de bouillonpoeder, kerrie, kurkuma toe aan het gehakt. Roer dit allemaal even goed door. Breng het daarna op smaak met wat zout en peper
- Blijf tussendoor goed roeren. Wanneer de groenten gaar zijn, zijn ze erg zacht. Je kunt altijd wat extra kruiden toevoegen wanneer je het nog wat te mild vindt.
- Ondertussen kun je de broodjes uit de oven halen. Deze kun je op een handige manier open snijden. Je smeert dan aan de binnenkant van alle vier de broodjes wat knoflooksaus. Dit is de basis van het broodje
- Nu kun je de ijsbergsla verdelen over de vier broodjes. Daarna voeg je het gehakt met de groenten toe aan de Italiaanse pitabroodjes. Zo komt alles goed samen in het broodje
- Wil je nog wat extra smaak toevoegen? Voeg dan nog wat knoflook toe aan de bovenkant van alle vier de broodjes. Nu kun je de broodjes serveren!