Broodje hamburger

Door
op om 7:23
Score: 100% met 11 stemmen - stem ook!
Er zijn heel wat verschillende recepten waar je uit kunt kiezen. Zo is een broodje hamburger een ideaal recept. Je kunt dit recept al binnen 30 minuten maken, zodat je altijd op tijd kunt eten als je een broodje hamburger wilt eten. Deze broodjes zijn niet alleen lekkerder dan van de snackbar, maar ook nog eens een stuk gezonder!

Hoe maak je een broodje hamburger?

Natuurlijk heb je voor een broodje hamburger hamburgers nodig. In dit recept gaan we de hamburgers zelf maken. Je kunt er uiteraard voor kiezen om kant-en-klare hamburger uit de winkel te kopen. Persoonlijk vind ik dit veel minder lekker. Daarom kies ik er altijd voor om mijn hamburgers zelf te maken. Zo kun je er ook zelf een smaak aan geven die je echt lekker vindt. 

Daarnaast is het meestal ook een stuk goedkoper om zelf hamburgers te maken. Natuurlijk is vlees niet goedkoop, maar de hamburgers uit de snackbar ook niet. Voor een eigen broodje hamburger heb je al heel wat in huis. Daarom is het vaak goedkoper. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld toppings voor de burger te gebruiken die je in huis hebt, zodat je niet naar de winkel hoeft. 

Voor dit recept gebruiken wij rundergehakt. Wij gebruiken dus wel vlees. Ben je geen vleeseter? Dan kun je ervoor kiezen om vegetarisch gehakt te gebruiken of kant-en-klare vegetarische burgers te kopen. Op die manier kun je dit recept toch volgen, zonder dat er vlees bij komt kijken. Dit is natuurlijk wel zo leuk. 

Met meer (of minder) personen? Pas het recept aan:

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakken cheddar
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 4 bladeren sla
  • 2 el gebakken uitjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 el ketchup 

Recept

  1. Haal het rundergehakt uit de verpakking. Gooi het gehakt dan in een beslagkom, zodat je er eenvoudig met je handen bij kunt
  2. Voeg wat peper en zout toe naar smaak. Per persoon kan het hierbij verschillen hoeveel je hiervan gebruikt. Meng dit weer goed door elkaar en maak dan 4 hamburgers. De burgers moeten net iets kleiner zijn dan de hamburgerbroodjes
  3. Dit zet je even aan de kant. Je gaat nu de rode ui in ringen snijden. Zorg ervoor dat de ringen niet te dik zijn. Dan heb je namelijk alleen maar een ui smaak. Snij ook de tomaten in dunne plakken en de sla in grove repen
  4. Pak nu de olie en bestrijk de burgers met wat olie. Nu kunnen ze de pan in. Zorg ervoor dat je de hamburgers aan elke kant 3 minuten bakt. Dan zijn ze zeker gaar. Nadat je de burger 1 maal hebt omgedraaid, leg je er een cheddar plakje bovenop
  5. Ondertussen kun je de hamburgerbroodjes door midden snijden. Besmeer de bovenkant en onderkant met wat ketchup Je kunt hier alvast de sla opleggen. Boven op de slag komt de burger zodra de burger goed gaar is. Hierboven op leg je ui, tomaat en de gebakken uitjes. Je kunt er altijd voor kiezen om een ander sausje te gebruiken. Zo is mayonaise ook altijd lekker. 
  6. Nu kun je de 4 burgers serveren. Het is altijd lekker om er ook zelf patat bij te maken, zodat je een complete maaltijd hebt 

Was dit een lekker recept?

Meer recepten

Maak een gratis account

Onze leden kunnen recepten bewaren voor later en krijgen (indien gewenst) als eerste onze nieuwste recepten in hun mailbox.